Ofertă culturală inedită în weekendul 13-15 august la ARTmania Festival 2010

0 129

my dying bride 10Operatorii culturali din Sibiu și-au unit forţele pentru a promova atracţiile turistice din centrul cultural transilvănean.

Muzeul Național Brukenthal și Complexul Național Muzeal Astra au încheiat astăzi un acord de colaborare cu ARTmania Festival, festivalul de muzică și arte conexe din Sibiu.

Parteneriatul are ca obiectiv promovarea la nivel național a spațiilor muzeale aflate în patrimoniul instituțiilor menționate, prin intermediul canalelor de comunicare dedicate festivalului și facilitarea accesului publicului participant în condiții speciale.

Astfel, posesorii de bilete sau abonamente la ARTmania Festival 2010, au ocazia de a vizita Muzeul de Istorie, Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vânătoare și Galeria de Artă Contemporană, achitând o taxă simbolică generală de numai 3 RON pentru fiecare muzeu.

Special pentru iubitorii culturii gotice, Muzeul Național Brukenthal recomandă publicului ARTmania expoziția Gothic: Trăirea Neo-gotică vs. Modelul Iluminist, găzduită în subsolul Palatului Brukenthal. Reducerea oferită de Muzeul Național Brukenthal este strict valabilă pentru posesorii de bilete sau abonamente ARTmania Festival 2010, preschimbate în brățări de acces la centrul de informare, amplasat în Piaţa Mare din Sibiu, în perioada 13-15 august 2010.

Gratis la Muzeele de la CNM Astra

În aceleași condiții, participanții la ARTmania Festival 2010 beneficiază de acces gratuit în spațiile Complexului Național Muzeal “ASTRA” Sibiu: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, Muzeul Civilizației Transilvane “ASTRA”, Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder” și Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească “Emil Sigerus”. Dintre atracţiile pe care Muzeul ASTRA vi le recomandă, fac parte: Târgul Creatorilor Populari din România, aflat la a XXVII-a ediţie,  manifestare ce se desfăşoară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în perioada 13-15 august, între orele 10,00-18,00 cu invitaţi meşteri populari din toate zonele etnografice ale ţării, specializaţi în  ţesut, brodat, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn şi os, pictură de icoane, cojocărit, confecţionat măşti, podoabe, jucării, instrumente muzicale, mobilier şi împletituri din fibre vegetale şi Expoziţia Artă şi meşteşuguri contemporane norvegiene ”Construcţii”, deschisă în perioada 16 iulie – 29 august 2010, de marţi până duminică, între orele 10,00 -18,00 la Casa Artelor din Piaţa Mică nr. 21, prezentând 22 de lucrări  de o mare varietate de forme şi expresii conceptuale, unele experimentale, altele profund ancorate în tradiţie, toate însă având ca punct de plecare un exerciţiu al practicii meşteşugăreşti.

artmania1ARTmania Festival și C.F.R. Călători promovează mersul pe bicicletă

Tot în spriritul promovării turismului și pentru susținerea atitudinii ECO, C.F.R. Călători a introdus pentru amatorii ciclismului urban un vagon special pentru transportul călătorilor cu biciclete în perioada 10-20 august 2010. Acceleratul 1621 pleacă la ora 9.50 din București și ajunge în Sibiu la 17.11, urmând ca la întoarcere, A1622 să plece din Sibiu la 13.40 și să ajungă la ora 21.12 în București.

C.F.R. Călători oferă reduceri speciale pentru mini-grupuri, cu excepția zilelor de vineri sau duminică și reduceri de preț la achiziționarea biletelor în avans.  Transportul bicicletelor este gratuit. De asemenea, bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transportate în toate trenurile de călători, sub forma bagajului de mână.

Sibiul oferă toate facilităţile necesare pentru ciclismul urban.

Bicicliștii interesați de acest program trebuie să știe că Sibiul oferă facilitățile necesare ciclismulului urban civilizat: spații pentru parcarea bicicletelor în centrul istoric, dar și o pistă  pentru biciclete. Bineînțeles, în tot Sibiului, inclusiv în cetatea medievală este permis accesul cu biciclete. Primăria Municipiului Sibiu a finalizat în 16 iulie ultima etapă a proiectului de construire a pistei pentru biciclete ce începe de lângă Stadionul Municipal și ajunge în apropierea Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, în lungime totală de 8,2 kilometri dus-întors.

Ofertă variată de bilete

ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekend-ul 13-15 august unde publicul are acces in baza biletelor sau a abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Acestea sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone, Humanitas, Domo, si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro, adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%.  În functie de perioada achizitiei costurile sunt: intre 1 iunie – 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente, iar intre 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.