Weekend de mâncare și cultură în Transilvania la Biertan

0 158

biertan from the hill 2008Transilvania Fest, eveniment de promovare a regiunii Transilvania, începe în acest weekend la Biertan, lângă Sibiu. Festival de  „cultură şi mâncare”, acesta promovează tradiţiile şi obiceiurile din regiunea Transilvania, dorind să contribuie la dezvoltarea comunitară, comercială şi turistică în această regiune  şi, în mod specific, a localităţilor Biertan, Richiş şi Copşa Mare.

În Piața Centrală din Biertan vor fi prezentate,  începând cu vineri 30 iulie ora 12.00,  56  de standuri de meşteşugari și producători din toată Transilvania. Aceștia vor expune şi vinde obiecte manufacturate din coarne de bovine şi ceramică pictată din Cluj Napoca, porturi, cojoace şi pieptare din Alţâna, obiecte din lucru de mână şi făcute la război de ţesut tradiţional din Richiş și Biertan,  şosete şi împletituri  din Viscri, icoane pe sticlă din Copşa Mare, brânză şi produse din lapte de  capră, plăcinte şi clătite cu urdă din Boian (Sibiu), obiecte manufacturate din alamă şi cupru din  Brăteiu (Sibiu), lână vopsită natural, covoare și suc de mere Mălâncrav,  gem de trandafiri din  Moşna (Sibiu), caș maturat şi gem de măceşe din Folt, Hunedoara sau împletituri din papură, porumb şi rogoz din Criț, județul  Braşov.

Ca puncte de interes în festival amintim recitalul de orgă în Biserica Fortificată Biertan, susținut de Ursula Philippi pe un model din 1869 cu 1290 de tuburi, un spectacol de teatru după o piesă scrisă, jucată şi regizată de un grup de 12 copii din Biertan între 8 si 18 ani, după tradiții și obiceiuri din secolul al XVIII-lea sau cinema în aer liber prezentând  o serie de proiecţii de film pe teme sociale, culturale, etnice şi culinare.

Transilvania Fest se desfășoară  sub înaltul patronaj al ASR Principesa  Margareta a Romaniei şi înaltul patronaj internaţional al ASR Prinţul Charles de Wales.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.