mockinpott02Teatrul Naţional „Radu Stanca” a montat în Piaţa Mică o scenă rotativă pentru reprezentaţiile spectacolului Secţiei Germane „Cum s-a lecuit suferinţa domnului Mockinpott / Wie Herrn Mockinpott das Leiden ausgetrieben wird” ce vor avea loc în datele de 6, 7 şi 8 august începând cu ora 21:00.

„Cum s-a lecuit suferinţa domnului Mockinpott” este un spectacol inedit ce reînvie o mică parte din tradiţia teatrului german de la Sibiu prin construirea unei scene rotative în aer liber, asemănătoare celor folosite în Evul Mediu. Scena are forma unui octogon măsurând 10m x 10m şi o rotativă acţionată manual cu diametrul de 7 metri. Amuzant, exaltant şi plin de emoţie, spectacolul de la Sibiu este în acelaşi timp o provocare tehnică. „Pentru  construirea scenei care cântăreşte aproape jumătate de tonă sunt necesare 16 ore de montare, respectiv 7 ore pentru demontare, 112 roţi, 40 piloni din aluminiu, 80 de ţevi, 90 de baterii pentru lavalieră pe spectacol şi 823 şuruburi şi piuliţe. Transportul materialelor se va face cu 4 autocamioane şi suportul tehnic a 9 maşinişti” a declarat Anna Neamţu, şefa Şecţiei Germane. Transportul şi montarea scenei va începe miercuri seara.

Emoţii pentru actorii debutanţi

Reprezentaţia de vineri, 6 august, va marca debutul actorului Daniel Plier pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca”. Actorul de origine luxemburgheză s-a născut în 1968 şi este absolvent al Conservatorului din Luxembourg şi a Ecole Supérieure d´Art Dramatique Pierre Debauche. Spectacolul are o durată de 60 de minute şi se joacă în limba germană cu subtitrare în limba română. Accesul publicului se face gratuit în limita locurilor disponibile. Parcarea autoturismelor în zona Casei Artelor va fi închisă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns