Polițiștii cu ochii pe șoferii care nu dau prioritate la pietoni, miercuri în Sibiu

145

Acţiunile preventive desfăşurate de poliţiştii Serviciului Rutier Sibiu continuă şi în această săptămână cu o acțiune de o oră între 11.00 și 12.00.

Astfel că, în cursul zilei de mâine, 11 august, în municipiul Sibiu, poliţiştii rutieri vor desfăşura o amplă acţiune în cadrul căreia se va urmări, cu preponderenţă, sancţionarea  neacordării de prioritate pietonilor. Acţiunea se desfăşoară pe principalele artere din municipiul Sibiu, în zonele identificate cu risc ridicat de producere de accidente pe fondul nerespectării acestei norme rutiere, cu efective mărite, în intervalul orar, respectiv 1100 –1200 .

Zeci de accidente și răniți

Neacordarea de prioritate pietonilor reprezintă una din cauzele principale în producerea accidentelor rutiere în municipiul Sibiu, alături de neacordarea de prioritate vehiculelor şi indisciplina în trafic a pietonilor. În anul 2010, în municipiul Sibiu, pe fondul nerespectării acestei norme rutiere s-au produs 15 accidente, din care 4 accidente grave soldate cu vătămarea corporală gravă a 4 persoane şi 9 accidente rutiere soldate cu rănirea uşoară a 10 pietoni. ”Reamintim că acţiunile poliţiei rutiere au în primul rând un caracter preventiv, fiind desfăşurate în scopul preîntâmpinării producerii accidentelor rutiere şi diminuarea consecinţelor acestora”, spune Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.