Omul în vârstă de 63 de ani mergea la cules de afine şi ciuperci pe Valea Sadului şi a povestit că pur şi simplu s-a trezit cu ursul, faţă în faţă.

Marţi, în jurul orelor 20.00, la Unitatea Primiri Urgenţe a ajuns un bărbat în varsta de 63 de ani , din Sibiu, care prezenta o plagă tăiată faţă medie, în treimea superioară de la gamba dreaptă, după ce a fost zgâriat de un urs. „Pacientul a primit îngrijiri medicale, s-a efectuat toaletarea şi sutura plăgi, precum şi serul şi vaccinul antirabic. În prezent, starea pacientului este bună, dar acesta mai rămâne pentru câteva zile sub supraveghere în cadrul Secţiei Clinice Infecţioase. În acest an, nu s-au mai întregistrat cazuri de pacienţi muşcaţi de animale sălbatice. Au existat doar două cazuri de pacienţi muşcaţi de cal”, a explicat Raluca Puşcă, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Sibiu.

Mergea să adune ciuperci şi afine
Bărbatul a povestit că a a mers ieri, aşa cum face de câţiva ani, la adunat de afine şi ciuperci pe Valea Sadului şi după ce a urcat la peste 1000 de metri, s-a trezit cu un urs în faţa. Bărbatul susţine că de frică s-a împiedicat a căzut şi s-a rostogolit de câteva ori, în cădere a apucat o creangă care l-a lovit pe urs şi atunci acesta l-a zgariat la piciorul drept, după care ursul a fugit în pădure, iar bărbatul la vale. Bărbatul susţine că a fost singur când s-a întâmplat incidentul.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns