Ora de Sibiu
Știri in direct

Opt case reconstruite cu economiile de la Centrul pentru Patrimoniu de la CNM Astra

87

Noi obiective ale Muzeului ASTRA primesc finanţare în cadrul proiectului de conservare a patrimoniului, printr-o economie de 500.000 de euro din totalul de 3.000.000 alocate iniţial.

Propunerea Complexului Naţional Muzeal ASTRA de realocare a unor sume disponibile în cadrul proiectului `Conservarea și restaurarea patrimoniului etnografic din Muzeul  în aer liber din Dumbrava Sibiului`  finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European a obținut aprobarea Biroului Mecanismului Financiar de la Bruxelles.

Ca urmare a acestui fapt vor fi finanțate lucrări suplimentare în ceea ce privește activitățile proiectului modificare a indicatorilor prevăzuţi iniţial. Reconstrucţia de monumente etnografice, lucrări de conservare şi restaurare, dotarea Centrului ASTRA pentru patrimoniu, aprofundarea relaţiilor bilaterale şi formarea personalului sunt activitățile care vor beneficia de o suplimentare a fondurilor datorită unei abordări diferite în gestionarea proiectului prin externalizarea unor servicii pe de o parte și printr-o disponibilitate de a realocare a unor sume pe de altă parte.

Opt case reconstruite şi 12 acoperişuri refăcute

Efectele concrete ale acestor modificări vor fi vizibile atât în reconstruirea unui număr total de 8 monumente etnografice cât și în realizarea unor lucrări suplimentare de conservare la 12 acoperișuri extrem de degradate.  Mai mult decât atât vor fi redirecționate sume către o dotare a Centrului pentru patrimoniu superioară din punct de vedere calitativ și către organizarea unui seminar româno – norvegian despre conservarea și valorificarea patrimoniului etnografic din lemn care va aduce împreuna specialişti din Muzeele în aer liber din România și Norvegia şi asociaţii profesioniste în arte şi meşteşuguri cu scopul de a identifica interese comune şi de a dezvolta alte căi de colaborare.

Totul pentru conservare

Lucrările suplimentare care se vor realiza în cadrul proiectului vin să le completeze pe cele propuse iniţial și sprijină totodată misiunea generală, aceea  de conservare a patrimoniului etnografic, constituindu-se în priorităţi actuale care vor aduce valoare adaugată proiectului. La baza propunerii de realocare au stat experiența acumulată în 2009 în ceea ce privește implementarea activităților și nevoile stringente de conservare și restaurare identificate de specialiștii muzeului

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...