FOTO – Centru de vacanţă pentru copii din Copşa Mică şi-a descis porţile

205

Centrul de vacanţă şi-a deschis pentru al treilea an consecutiv porţile pentru a-i primi pe micii copii, doritori să înveţe lucruri noi prin metode de educaţie non-formală.

Cei aproximativ 50 copii vor fi astfel zilnic la Şcoala cu clasele I-VIII care găzduieşte Centrul, în perioada 16-26 august 2010. Anul acesta, proiectul realizat în colaborare cu reprezentanţii localităţii înfrăţite L’Hermitage-Franţa, a cuprins mai multe evenimente, Centrul de vacanţă fiind inclus în cadrul  „Proiectului de animaţii sociale şi culturale”.

Centru timp de două luni

Elementul inovator îl constituie faptul că Centrul de vacanţă va încheia 2 luni de intervenţii, animaţii şi schimburi de experienţă. Animaţiile vor dezvolta imaginaţia şi creativitata copiilor în cadrul specificelor ateliere artistice, educative şi ludice, iar participarea lor se va finaliza prin animaţia „Jocuri pe strada mea”. Aici vor putea anima participanţii înşişi activităţi tematice pentru alţi copii din comunitate, cu ajutorul animatorilor români şi francezi prezenţi.

Centrul de vacanţă devine odată cu trecerea anilor, o tradiţie comună a copşenilor şi locuitorilor din L’Hermitage care sprijină continuu formarea de tineri activi pe scena socială a ambelor localităţi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi