Ora de Sibiu
Știri in direct

Începe Olimpiada Naţională de Meşteşuguri Tradiţionale

101

Joi, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se deschide cea de a XV – a ediţie a Olimpiadei Naţionale “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”.

Deschiderea oficială şi prezentarea concurenţilor – cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani – îmbrăcaţi în portul popular specific zonei de provenienţă, se va desfăşura începând cu  orele 1700 pe scena de pe lac.  Organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, în colaborare cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu faza naţională a concursului reuneşte în jur de 170 de participanţi, premianţi ai fazelor judeţene din 37 de judeţe ale ţării.

Animaţie la Muzeu

Astfel, între 19 – 22 august, micii meşteşugari vor anima gospodăriile Muzeului în aer liber, plăsmuind, cu dăruire, obiecte tradiţionale, prin tehnici dobândite de la maeştrii lor, fie în familie fie în şcoală. Vineri, 20 august şi sâmbătă, 21 august micii meşteşugari vor putea fi admiraţi şi în Piaţa Mică, la Casa Artelor. „Vă invităm să ne bucurăm împreună de îndemânarea micilor meşteşugari participanţi, care cu siguranţă vor fi nerăbdători să împărtăşească din tainele meşteşugului practicat, vizitatorilor de orice vârstă, dornici săi îşi exerseze îndemânarea în cadrul atelierelor iniţiate (la războiul de ţesut, sculptură lemn, încondeiat ouă sau chiar la roata olarului).

Mulţumiri sponsorilor…..

Complexul Naţional Muzeal ASTRA doreşte să mulţumească sponsorilor fără contribuţia cărora nu am reuşi să îi răsplătim pe micii păstrători ai tradiţiei populare, premianţi ai celei de-a XV-a ediţii a Olimpiadei “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”: Andu Trading S.R.L., Polsib S.A., S.C. Prexico S.R.L., S.C. Greiner Packaging S.R.L., Thrace Greiner Packaging S.R.L., Dodo Marcadi Prod Impex S.R.L., Moara Cibin S.A., S.C. Gama S.R.L., Aquador, S.C. Euro Net S.R.L., S.C. Euro Pencils S.A., Librăria Humanitas „Constantin Noica”.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...