SCA.MO.TER are de recuperat facturi restante de aproape un an. Ministerul Mediului este cel care trebuia să achite banii la propiectul în valoare totală de 12.000.000 de euro.

Lucrările în cadrul proiectului „Sistem zonal de alimentare cu apă potabilă şi canalizare ape uzate menajere în oraşul Copşa mică şi localităţile limitrofe” sunt în pericol să fie oprite de către executantul italian al lucrării care se declara în imposibilitate de a mai continua în lipsa achitării facturilor restante de peste 1.000.000 de euro. „Primăria Copşa Mică a purtat o rundă de conciliere cu firma constructoare care, din cauza întârzierilor la plata, solicită penalităţi şi daune-interese considerabile şi totodată a făcut numeroase demersuri către Ministerul Mediului, finanţatorul proiectului, pentru a încerca să deblocheze plata facturilor. Ultima factură plătită este din luna septembrie 2009”, se arată într-un comunicat al administraţiei din Copşa Mică.

Sesizare trimisă şi la Prefectură

Mai mult, primarii din zona de nord a judeţului Sibiu, au convenit să ceară Instituţiei Prefectului să intermedieze o întâlnire de conciliere cu Ministerul Mediului pentru stabilirea unui calendar de plăţi care să permită finalizarea cu succes a investiţiei menite să asigure condiţii umane de viaţă locuitorilor din zona noastră.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu