Peste 12.000 de pahare de bere a strâns Umbrela Verde la ARTmania Festival

82

bereActiunile s-au desfasurat in perioada 13-15 august si au vizat in principal colectarea si reciclarea deseurilor provenite din echipamente electrice si electronice (DEEE).

În prima zi au fost distribuite soferilor din Sibiu, in numai 2 ore, peste 1500 de stickere “Eu nu arunc gunoi pe strada”. Soferii au fost intampinati in trafic de catre voluntarii Umbrela Verde, alaturi de Brigada de Politie Rutiera si Directia de Prevenire a Criminalitatii din Inspectoratul de Politie Sibiu. Totodata, in cartierul Vasile Aaron a fost demarata actiunea de colectare a DEEE-urilor, iar pe parcursul celor 3 zile au fost stranse aproximativ 2.5 tone de astfel de deseuri. In plus, locuitorii orasului Sibiu au avut la dispozitie, pe parcursul celor 3 zile, un call center la care puteau solicita deplasarea unei echipe pentru colectarea deseurilor voluminoase. Fiecare persoana care a adus spre reciclare un DEEE a avut sansa sa castige prin tragere la sorti premii eco. Castigatorii tombolei sunt: Baboc Stefana – role; Caprita Matei – role, Stanescu Cornelia – role; Boborodea Ioan – aparat foto digital; Ivan Alexandru – bicicleta; Boanta Iulian – bicicleta.

Zeci de mii de pahare de bere la Artmania

Cortul Umbrela Verde special amenajat in Piata Unirii a oferit participantilor la ARTmania ocazia de a-si crea tricouri „Do it yourself”, cu desene eco pictate ad hoc. Persoanelor care si-au dorit sa-si testeze creativitatea le-au fost puse la dispozitie diverse materiale reciclabile, din care au putut construi obiecte de decor, demonstrand ca orice deseu are o poveste. „ARTmania este unul dintre cele mai curate festivaluri la care am participat vreodata. Ne-am bucurat sa vedem ca mare parte din cele aproximativ 12.000 de pahare de bere consumate au fost aduse la cortul Umbrela Verde spre a fi reciclate. In plus, Sibiul este un oras care ne-a impresionat prin curatenie si prin deschiderea pe care sibienii o au fata de actiunile civice. Multumim Primariei pentru sprijinul acordat pe parcursul celor trei zile de actiuni.”, a adaugat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg Romania si coordonator Umbrela Verde.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.