boc şi berceanu: “vom concesiona construcţia autostrăzii sibiu – piteşti. centura sibiului va fi gata anul acesta”Declaraţiile ministrului Transporturilor au fost făcute la inaugurarea centurii ocolitoare a Lugojului.  Boc şi Berceanu au promis că centura ocolitoare a Sibiului va fi gata până la finele anului.

Radu Berceanu a declarat la Lugoj că porţiunea de autostradă între Sibiu şi Piteşti va fi concesionată. „Porţiunea între Sibiu şi Piteşti, care nu este acoperită prin fonduri europene, am convenit să o scoatem la concesiune, cam după modelul în care am avut Comarnic – Braşov. Ne-am asigurat de la început de suportul celor de la Banca Europeană de Investiţii şi de la Uniunea Europeană, care de la încheierea caietului de sarcini şi până la toate celelalte lucruri pentru această licitaţie vor fi alături de noi”, a mai spus Berceanu.

Oficial se termină şi centura

Întrebat de premierul Emil Boc ce lucrări vor fi finalizate în Banat, în 2011, Berceanu a răspuns că va fi finalizată centura ocolitoare a oraşului Caransebeş, autostrada Arad – Timişoara şi vor începe lucrările pe autostrada care va lega graniţa cu Ungaria, de la Nădlac, până la Arad şi autostrada Timişoara – Sibiu. „În 2011 avem centura Caransebeşului, o să terminăm cele două porţiuni de autostradă de la Arad la Timişoara. O să dăm drumul la porţiunea de autostradă de la graniţă până la actuala centură ocolitoare Arad. Şi de la Timişoara până la Sibiu, practic, toate porţiunile de autostradă vor fi pornite”, a afirmat Berceanu. El a adăugat că, „în curând”, va fi anunţat câştigătorul tronsonului de autostradă Deva – Orăştie, o lucrare ce costă 180 de milioane de euro şi că în primăvara anului viitor se va lucra pe toate tronsoanele de autostradă, dacă nu vor fi contestaţii ale licitaţiilor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Intrebare: Este adevarat ca niscaiva firme apartinand D-lui prefect au ceva interese in problema? Cercetarile incepute de autoritati,evident f.f.discret,oare vor finaliza „marea dezvaluire” ?…..