Au apărut hoţii care se dau drept angajaţi ai primăriei din Sibiu

2 93

politie2Poliţia sibiu a înregistrat în municipiul Sibiu două furturi din imobile, cu un nou mod de operare, a căror victime sunt persoane vârstnice.

Sub pretextul că sunt fie angajaţi ai Primăriei Municipilui Sibiu şi  încasează impozitul pentru următorii ani, fie că efectuează  activităţi de deratizare, persoane neidentificate au pătruns, cu permisiunea proprietarilor, în două imobile din municipiul Sibiu. Persoanelor vârstnice le-au fost solicitaţi bani pentru impozit sau cuponul de pensie pentru acordarea unei reduceri de preţ, scopul fiind acela de a observa unde victimele îşi păstrează banii.

Acţionează în grup

Specificul acestui mod de operare constă în faptul că infractorii acţionează în grup de două sau mai multe persoane, unul/unii distrag atenţia victimei, în timp ce altul/alţii sustrag banii.

„În vederea prevenirii producerii unor noi victime ale acestor infractori, le recomandăm persoanelor vârstice să nu permită accesul unor astfel de persoane în imobile. Chiar dacă deţin asupra lor legitimaţii, acestea sunt false, scopul acestora este unul foarte precis, furtul unor sume de bani sau chiar bunuri din imobile”, spune Luciana Balteş, de la IPJ Sibiu.

Primăria nu trimite funcţionarii la domiciliul sibienilor
Poliţia Sibiu a menţionat faptul că Primăria Municipiului Sibiu nu are funcţionari care se deplasează la domiciliul contribuabililor pentru a încasa impozitul, iar societăţile ce efectuează activităţi de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie se deplasează la domiciliul clientului în baza unei solicitări.  „În orice situaţie în care persoane necunoscute se prezintă la uşa dumneavoastră, pretind că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau societăţi comerciale şi astfel, doresc să pătrundă în imobil, verificarea acestor este foarte uşoară prin apelarea telefonică a instituţiei/societăţii unde aceştia susţin că sunt angajaţi, probând astfel, dacă scopul lor este unul legitim şi justificat”, a mai explicat Luciana Balteş, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Matei scrie

    S-au intors inspectorii din Franta, recomandati de nicolas sarkozy pt merite deosebite in domeniu.

  2. Turist scrie

    Rau a ajuns tara asta , de cand au venit bronzatii inapoi de la specializare din franta.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.