Deficit de medici şi asistente la Spitalul Judeţean Sibiu

0 99

medicSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are un deficit de 34 de medici şi 35 de asistente faţă de organigramă, despre care medicii spun că este insuficientă, iar mulţi dintre cei care lucrează în spital au cerut concedii fără plată pentru a putea să îşi pregătească plecarea în străinătate.

Potrivit statisticii oficiale a Serviciului Personal din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, faţă de organigrama aprobată spitalul are un deficit de 34 de medici şi 35 de asistente. În plus, potrivit aceleiaşi statistici, foarte mulţi dintre medicii şi asistentele care lucrează în spital au cerut în lunile august şi septembrie concediu fără plată. „Deficitul de personal este foarte mare faţă de norma stabilită, care este oricum mult mai mică decât ar fi necesar. În plus mulţi dintre cei care lucrează au cerut concedii fără plată şi îşi pregătesc plecarea în străinătate. Asta este tendinţa, de a pleca din sistem”, au declarat, miercuri,  reprezentanţii Serviciului Personal din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Probleme la spital

Managerul spitalului, Adrian Şanta, spune că deficitul de personal şi lipsa unor dotări tehnice, chiar şi pe partea de prevenire şi stingere a incendiilor, aflate în atenţia autorităţilor, sunt principalele probleme al SJU Sibiu. Spitalul este verificat, în aceste zile, de o echipă mixtă formată din pompieri şi specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică. La ordinul ministrului Sănătăţii, aceştia verifică toate aspectele legate de prevenirea şi stingerea incendiilor. Deja au fost verificate mai multe secţii, printre care Maternitatea şi Secţia de ginecologie, fără a fi descoperite probleme deosebite. Rezultatele finale ale controlului vor fi făcute publice după ce toate unităţile spitaliceşti din judeţul Sibiu vor fi verificate.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.