Un bosniac și 3 vietnamezi prinși fără viză la Sibiu

139

IMGP2831Poliţiştii din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Sibiu în colaborare cu Poliţia Judeţului Sibiu au desfăşurat o acţiune cu scopul combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza municipiului Sibiu.

Acţiunea desfășurată joi  în cooperare cu Poliţia Judeţului Sibiu a fost una pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, ocazie cu care au fost depistaţi trei cetăţeni vietnamezi aflaţi în şedere ilegală. ”Din verificările efectuate în evidenţele O.R.I. s-a stabilit faptul că   străinii în cauză nu au respectat deciziile de returnare emise în luna iulie a.c. prin care aceştia erau oligaţi să părăsească teritoriul ţării noastre în termen de 30 de zile.Cetățenii vietnamezi au fost duși la Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică –  Otopeni, în vederea returnării în ţara de origine. În momentul părăsirii României,  se va lua instituirea măsurii de interzicere a intrării în ţară pentru o perioadă de 1 an, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194 /2002 privind regimul străinilor în România”, a explicat Adrian Constantin Henning, șef serviciul imigrări Sibiu.

Bosniac amendat cu 400 de lei

Tot în cadrul acestei acțiuni a fost identificat și un cetăţean bosniac care a intrat în România în baza vizei de trazit, valabilă cinci zile şi la expirarea dreptului de şedere acesta nu a părăsit teritoriul ţării noastre. În urma celor constatate, cetăţeanului bosniac A.A., i-a fost emisă decizie de returnare de pe  teritoriul României prin care acesta este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile şi a fost sancţionat contravenţional cu suma de 400 lei, conform O.U.G. 194/2002 republicată.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.