moto1O statistică a poliţei rutiere Sibiu a scos la iveală că viteza excesivă a fost principala cauză a accidentelor ruteire petrecute pe raza judeţului nostru.

Pentru exemlificarea unor astfel de situaţii, statistica evenimentelor rutiere înregistrate de la începutul anului până în prezent pe arterele rutiere sibiene este căt se poate de grăitoare. Numai puţin de 278 accidente rutiere soldate cu 26 morţi, 138 răniţi grav şi 264 răniţi uşor, dintre care 48 de accidente rutiere, soldate  cu 7 morţi, 33 răniţi grav şi 38 răniţi uşor produse pe fondul vitezei excesive, au avut loc în judeţ de la începutul anului.

Motociclişti din ce în ce mai mulţi în accidente

Dintre acestea, motociclişii au fost implicaţi în 12 accidente soldate cu 2 morţi, 5 răniţi grav şi 9 răniţi uşor, iar conducătorii mopedelor au fost implicaţi în 35 astfel de evenimente soldate, de asemenea, cu 2 morţi, 13 răniţi grav şi 28 răniţi uşor. Principalele cauze generatoare ale producerii acestor evenimente rutiere au fost viteza excesivă, neacordarea de prioritate vehiculelor, consumul de alcool şi neatenţia manifestată în conducere.

Cazuri grave

Ultimul astfel de eveniment rutier în care un motociclist şi-a “facilitat” drumul spre moarte s-a produs în data de 25 august a.c., în jurul orei 2200, pe D.N. 14, la km 59+670 m,  la intrare în localitatea Brateiu. Motociclistul, un tânăr cu vârsta de 25 ani, domiciliat în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, în timp ce se deplasa din direcţia Mediaş spre Sighişoara, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul motocicletei, după care a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat.

În urma accidentului tânărul motociclist a decedat pe loc, iar eforturile de resuscitare ale echipajului de ambulanţă s-au dovedit a fi fost doar o reacţie firească a medicilor în încercarea disperată de a salva o viaţă “vândută” pe viteză.Un alt tânăr, cu vârstă de 26 ani, care se afla pe aceeaşi motocicletă în momentul producerii accidentului, a fost şi el rănit grav şi transportat de urgenţă la spital.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu