Ingonranţă totală din partea sibienilor legat de Biserica Evanghelică

132

Sibienii au donat doar 436 de lei pentru reconsolidarea Bisericii Evanghelice Sibiu.

Timp de patru zile, pe perioada Festivalului Medieval “Cetăţi Transilvane” Sibiu, sibienii au fost invitaţi să se alăture campaniei sociale de strângere de fonduri necesare reconsolidării Bisericii Evanghelice Sibiu. Atât  în Piaţa Mare cât şi în Curtea Bisericii Evanghelice au fost aduse două urne în care publicul prezent la eveniment a putut face donaţii. “Astazi, 31 august 2010, reprezentanţii Bisericii Evanghelice Sibiu au desigilat urnele şi au numărat banii strânşi în cele patru zile de eveniment”, spune Mihai Zugravu, PR al Festivalului Medieval Din păcate, deşi anul trecut sibienii au dat dovadă de spirit civic maxim şi au donat pentru operaţia de leucemie a Ioanei Costea nu mai puţin de 27.000 lei, anul acesta s-au strans doar 436 lei pentru cauza social mai sus amintită.

Campania continuă

Donaţii se pot face oricând în conturile Bisericii Evanghelice Sibiu: Parohia Evanghelică C.A. Sibiu  Raiffeisen Bank, Filiala Brukenthal  BIC-Code: RZBR RO BU  Cont IBAN Euro: RO77 RZBR 0000 0600 1174 9393 Cont IBAN Lei:  RO81 RZBR 0000 0600 0906 4749 sau Anglo-Romanian Bank Ltd., Filiala Sibiu BIC-Code: ARBL RO BU Cont IBAN Euro: RO72 ARBL 5100 00A2 0044 EU02 Cont IBAN Lei:  RO45 ARBL 5100 00A2 0044 RO0.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
 1. Miha scrie

  in piata mica aproape toate cafenelele platesc chirie bisericii evanghelice, de ce nu se folosesc de banii aceia, care nu sunt putini deloc

 2. calator scrie

  Pacat si de cei 436 lei… Biserica Evanghelica are impreuna cu Biserica Ortodoxa foarte, foarte multe cladiri pe care incaseaza chirii frumoase. Poate mai mult de jumatate din cladirile din zona centrala apartin acestor culte. Biserica nu plateste impozit pe aceste cladiri, asa ca din banii care ii incaseaza pe chirii sa isi repare bisericile. Diferenta dintre suma stransa anul trecut pentru un gest umanitar si cea stransa anul acesta ar trebui sa dea de gandit atat organizatorilor (cinste lor pentru aceasta actiune) cat si “beneficiarului.
  Sigur daca sa strangeau banii pentru o scoala, un spital, un caz social, suma se apropia de cea stransa anul trecut! Dar sibienii sunt satui de “aruncat apa in mare”

 3. popa streza scrie

  Daca era vorba de biserica ortodoxa, sa vezi cum se inghesuiau fraierii. Dar cand este vorba de un monument de alta religie, care mai are si sute de ani, nu ne intereseaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.