Ora de Sibiu
Știri in direct

Instalaţii elctrice improvizate în spitale controlate de ISU la Sibiu

100

ISU Sibiu a anunţat concluziile rezultate în urma controalelor privind apărarea împotriva incendiilor în unităţile sanitare publice cu paturi, din judeţul Sibiu.

În urma incendiului produs la Spitalul Clinic de Obstretică şi Ginecologie din Bucureşti “Panait Sârbu”, s-a luat decizia executării unor acţiuni de verificare a respectării dispoziţiilor legale, privind apărarea împotriva incendiilor, în unităţile sanitare publice, prin echipe mixte, formate din personal al inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi al direcţiilor de sănătate publică. Asfel, în perioada 24 august – 2 septembrie s-a desfăşurat controlul tematic privind apărarea împotriva incendiilor în unităţile sanitare din judeţ. Aceste activităţi cu caracter preventiv au avut scopul de a contribui la realizarea unui nivel de protecţie superior pentru comunităţile locale şi la reducerea numărului de evenimente negative.

Probleme destul de multe

În urma derulării controlului, s-au constatat că nu sunt marcate căile de evacuare, inclusiv cele care duc pe terase, în refugii sau în alte locuri special amenajate pentru evacuare, cu indicatoare standardizate, conform reglementărilor tehnice specifice, astfel încât traseele acestora să fie recunoscute cu uşurinţă, atât ziua cât şi noaptea, de persoanele care le utilizează în caz de incendiu.  De asemenea s-a descoperit că se exploatează instalaţii electrice cu defecţiuni şi improvizaţii (doze de derivaţie fără capace, lipsa izolaţiei la legături şi conexiuni, corpuri electrice de iluminat fără globuri de protecţie, prize defecte), iar instalaţia de detectare şi semnalizare a fumului este nefuncţională;

Somaţi să remedieze defecţiunile

La toate unităţile sanitare controlate au fost stabilite şi termene pentru remedierea deficienţelor constatate (la termenul stabilit, conducerea unităţii sanitare va trimite inspectoratului un plan de măsuri propriu cu privire la modul şi termenele în care se vor soluţiona disfuncţionalităţile).

Controlul unităţilor sanitare publice din judeţul Sibiu  a fost desfăşurat de zece cadre aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru”, care au urmărit respectarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor şi situaţiile cu factor ridicat de risc la incendiu.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...