Brukenthalul premiat si de polonezii din Gdansk

138

brukenthal11Muzeul Naţional Brukenthal a primit un premiu din partea Muzeului Naţional din Gdańsk (Polonia), cu care are în prezent un schimb de expoziţii, România deţinând una dintre cele mai valoroase colecţii din Europa de pictură olandeză şi flamandă, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, directorul muzeului, profesorul Sabin Luca.

Anul viitor, colaborarea dintre cele două muzee va continua cu nouă proiecte comune, unul dintre ele punând în valoare echipa de restauratori de la Brukenthal, care vor avea ocazia să redea strălucirea unui număr de 50 de tablouri din Polonia, conservate de jumătate de secol. În data de 4 septembrie a avut loc la Muzeul Naţional din Gdańsk vernisajul expoziţiei Van Eyck – Memling – Brueghel: capodopere ale picturii în colecţiile Muzeului Naţional din Sibiu, ce va rămâne deschisă până în data de 31 decembrie. Zilnic, această expoziţie are până la 400 de vizitatori, conform reprezentanţilor muzeului român.
Muzeul Naţional Brukenthal deţine cea mai valoroasă colecţie de pictură flamandă şi olandeză din această parte a Europei. Pentru prima dată, Muzeul Naţional din Gdańsk a invitat Muzeul Naţional Brukenthal să organizeze o expoziţie reprezentativă aici. Expunând un număr de 36 de lucrări ce datează din secolul al XV-a până în secolul al XVIII-a, care au făcut parte din colecţia baronului Samuel von Brukenthal, expoziţia este realizată cu intenţia de a ilustra bogăţia şi diversitatea picturilor flamande şi olandeze.
sursa: Agerpres

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.