Vineri are loc bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

0 88

studenti2Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează vineri, 24 septembrie 2010, „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” în Sibiu (la Casa de Cultura a Studenţilor)  şi Mediaş (la sediul agentiei), începând cu ora 10.

Această  măsură activă pentru combaterea şi prevenirea şomajului se adresează în special absolvenţilor de orice formă de învăţământ, dar este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă şi doresc să se angajeze. Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.  Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită.

Peste 20 de agenţi economici oferă locuri de muncă

În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii unui număr de 70 agenţi economici din judeţ. Până la această dată 23 dintre aceştia au confirmat deja participarea la bursă, (12 la Sibiu şi 11 la Mediaş) punând la dispoziţie 175 locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoane fără studii superioare şi se adresează meseriilor/calificărilor următoare: confecţioner incaltaminte, agent de asigurare, operatori roboti industriali şi altele, oferta fiind completată de 29 posturi pentru persoane cu studii superioare (manager, consultant financiar, inginer de sistem in informatica etc.). La bursa dedicată absolvenţilor organizată anul trecut şi-au găsit un loc de muncă 64  persoane în diverse meserii, 5 dintre acestea având studii superioare şi 59 persoane fără studii superioare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.