560 de locuri de muncă puse la bătaie la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţiÎn cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată vineri, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, persoanele care doresc să se angajeze au de ales dintr-un număr de 560 locuri de muncă puse la dispoziţie de 41 agenţi economici din judeţ. Acţiunea se desfăşoară concomitent în Sibiu (la Casa de Cultura a Studentilor) şi Mediaş (sediul agentiei), începând cu ora 10.00.

Această măsură activă promovată de AJOFM Sibiu se adresează în special absolvenţilor de orice formă de învăţământ, dar este deschisă oricărei persoane care se află în căutarea unui loc de muncă. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă este gratuită. Dintre agenţii economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Sibiu în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 41, care oferă 560 locuri de muncă vacante (la Sibiu 29 firme oferă 454 locuri şi la Mediaş 12 firme –106 posturi). Dintre acestea 101 se adresează persoanelor cu studii superioare şi 459 persoanelor fără studii superioare.

Ofertă variată

Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare: inginer de sistem informatic , inginer mecanic, programator, consilier-expert-economist, jurist, iar pentru persoanele fără studii superioare oferta este formată din:confectioner incaltaminte, operatori masini, operatori roboti industriali şi altele. La această dată în evidenţele AJOFM Sibiu sunt înregistraţi un număr de 545 absolvenţi (295 femei) dintre care 285 sunt neindemnizaţi şi 260 indemnizaţi; din punctul de vedere al nivelului de pregătire 163 sunt absolvenţi de învăţământ primar, 176 persoane au studii medii şi 206 studii superioare. Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Ultima oră

Comentariul meu