lucrările pe strada turda au fost finalizate după 18 luniPrimăria a investit numai puţin de 8,1 milioane de lei pentru lucrările de amenajare a reţelelor tehnico-edilitare şi a infrastructurii rutiere pe strada Turda.

„Zona Industrială Vest este foarte importantă pentru dezvoltarea economică a Sibiului şi de aceea municipalitatea a investit sume importante pentru viabilizarea acestei zone. Am reuşit astfel să atragem tot mai mulţi investori în zonă, arătând că şi noi, ca oraş, dorim să creem condiţii cât mai bune pentru deschiderea unei afaceri aici.”a declarat primarul Klaus Iohannis. Valoarea totală a contractului de lucrări a fost de 8.135.928 de lei.

Reabilitare completă

Lucrările de amenajare a străzii Turda au început în luna martie a anului 2009 şi au presupus amenajarea reţelei de apă şi efectuarea branşamentelor. Canalul pluvial a fost amenajat de SC DPC, antreprenorul acestei lucrări, iar canalul menajer a fost realizat de SC Apă Canal prin intermediul Sistem Yapi, în cadrul proiectului finanţat cu fonduri ISPA. Pe această stradă au fost coborâte şi reţelele aeriene de fibră optică.

Peste 260 de locuri de parcare

În ceea ce priveşte infrastructura rutieră constructorul a amenajat cu asfalt aproximativ 17.000 de metri pătraţi de carosabil şi peste 2.000 de metri pătraţi de trotuare. Dat fiind faptul că această stradă este situată într-o zonă industrială cu trafic preponderent greu, structura carosabilului este una mai specială: grosimea stratului de asfalt este mai mare iar stratul de uzură este realizat dintr-un material mai rezistent, numit beton asfaltic rugos. Au fost de asemenea marcate 264 de locuri de parcare dispuse atât perpendicular cât şi oblic şi longitudinal şi au fost realizate racordurile cu intrările la sediile de companii din această zonă. De asemenea, la intersecţia străzii Turda cu drumul secundar I a fost amenajat un sens giratoriu.

Ultima oră

Comentariul meu