Bradul de 500 de ani din Gura Râului în cursa pentru Arborele Anului! Votează și tu pentru el!

318

arbore gura raului wb1Competiţia „Arborele anului”, derulată în premieră în România de către Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, şi-a desemnat finaliştii, care urmează să fie votaţi online, în următoare perioadă.
Un juriu naţional format din jurnalişti, activişti de mediu, botanişti sau specialişti silvici au ales, din cei 87 de arbori înscrişi, un număr de 12 finalişti, care au acces în faza superioră a competiţiei. Finaliştii competiţiei sunt patru stejari, trei tei şi câte un platan, un brad, un fag, un păr şi un nuc, din judeţele Harghita, Gorj, Iaşi, Arad, Satu Mare, Brăila, Mureş, Sibiu, Cluj şi Prahova.

Votaţi bradul din Gura Râului!

Printre copacii aleşi de juriu pentru faza finală a concursului se numără Teiul lui Eminescu din Iaşi, teiul din localitatea harghiteană Inlăceni în care sătenii au prins clopotul bisericii atunci când lăcaşul de cult a fost ars, stejarul regelui din Pecica sau bradul de 500 de ani din judeţul Sibiu. Fişierele cu cei 12 finalişti vor fi postate, începând cu data de 10 septembrie, pe site-ul www.arboreleanului.ro şi, timp de 50 de zile, oricine va putea să-şi exprime votul online pentru arborele preferat. Câştigător va fi desemnat acel arbore care va întruni cel mai mare număr de voturi până în data de 31 octombrie.

VEZI AICI GALERIE FOTO ȘI CITEȘTE LEGENDA DESPRE ACEST COPAC CARE ATRAGE MII DE TURIȘTI

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. norica scrie

    Ne „fura ” ungurii la voturi…….ieri am vrut sa vote , si nu m-au lasat………..

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.