cezar bolliac şi solidarităţii redate traficului după ample lucrăriMunicipalitatea a finalizat execuţia lucrărilor de amenajare pe două străzi din cartierul Lazaret: strada Cezar Bolliac şi Solidarităţii. Valoarea totală a investiţiilor este de aproximativ 1 milion de lei.

Ambele străzi fac parte din pachetul zona Lazaret – Piaţa Cluj – Gara Mică – Ţiglari – Turnişor II care conţine 19 străzi din cartiere. Lucrările de reabilitare şi modernizare a întregului pachet sunt executate de SC Comtram SA. „Cele două străzi care astăzi sunt redate oficial traficului sunt importante pentru locuitorii din zonă. De mai mult de doi ani de zile, ne-am concentrat atenţia asupra modernizării cartierelor şi mai ales a străzilor. Dacă săptămânile trecute am redeschis traficul pe străzi din cartierele Terezian, Turnişor şi Zona Industrială Vest, săptămâna aceasta inaugurăm două străzi din cartierul Lazaret.”, a declarat primarul Klaus Iohannis.

Reabilitări totale

Pe strada Cezar Bolliac lucrările au presupus modernizarea reţelei de apă pe o distanţă de 321 de metri liniari şi efectuarea branşamentelor. Lucrările la infrastructură au constat în amenajarea trotuarelor, în suprafaţă totală de 1.449 metri pătraţi şi realizarea infrastructurii carosabilului în suprafaţă totală de 2.817 de metri pătraţi. Ordinul de începere a lucrărilor pe această stradă a fost dat în luna iunie 2009, iar valoarea contractului este de 649.212,32 de lei (fără TVA). Lucrările de modernizare a străzii Solidarităţii au început în noiembrie 2008. Pe această stradă a fost refăcut în întregime carosabilul, trotuarele şi reţeaua de apă. Carosabilul a fost amenajat pe o suprafaţă de 1.444 de metri pătraţi, iar trotuarele au fost modernizate pe o suprafaţă de 885 de metri pătraţi. Valoarea contractului pentru lucrările de modernizare a acestei străzi a fost de 383.953, 30 lei (fără TVA).

Ultima oră

Comentariul meu