Cutremur la Păltiniş. O unitate turistică cuprinsă de flăcări!

0 118

paltinis 03Este vorba doar de un exerciţiu de alarmare publică ce va fi făcut de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Sibiu, prin Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, în data de 6 octombrie.

Exerciţiul are ca temă “Acţiunile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, precum şi ale forţelor de sprijin şi cooperare pe timpul producerii unui cutremur, urmat de un incendiu la o clădire cu destinaţie turistică, limitarea şi înlăturarea urmărilor acestora precum şi organizarea unei tabere de sinistraţi”. Staţiunea Păltiniş a fost aleasă pentru desfăşurarea acestui exerciţiu pentru că în zonă nu s-au desfăşurat exerciţii de anvergură până în prezent, în care să fie angrenat un număr important de participanţi, dar şi pentru că zona nu impune devieri de trafic sau interacţiunea cu aglomeraţia urbană.

Activităţi de recunoaştere

Anterior exerciţiului au avut loc activităţi de recunoaştere în teren, la care au participat reprezentanţi ai Primăriei Sibiu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Serviciului Salvamont şi ai Crucii Roşii Sibiu. În activităţile prilejuite de exerciţiul propriu-zis din data de 6 octombrie mai sunt implicate următoarele instituţii şi operatori economici: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sibiu (postul de jandarmi Păltiniş), Serviciul Public de Poliţie Comunitară al Municipiului Sibiu, S.C. Electrica S.A., S.C. Romtelecom S.A., S.C. Apă-Canal S.A., S.C. E-On România S.A. şi S.C. Schuster & Co Ecologic S.R.L.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.