Ora de Sibiu
Știri in direct

Sibienii vor beneficia de servicii „e-administraţie”. Taxele şi impozitele se vor achita şi on-line

84

În mai puţin de un an sibienii vor beneficia de o serie de servicii electronice care vor simplifica anumite activităţi care ţin de relaţia cu autoritatea publică locală sibiană.

Sibienii vor putea depune documentaţii pentru autorizaţii şi certificate, vor putea consulta situaţiile proprii şi stadiul soluţionării demersurilor lor, vor putea primi notificări privind stadiul soluţionării demersurilor, vor putea efectua plăţi electronice, vor putea depune petiţii, sesizări şi cere audienţe, vor putea descărca formulare tipizate şi obţine informaţii de acasă, accesând portalul special.

Primăria Municipiului Sibiu derulează în prezent un proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Proiectul are titlul „Implementarea conceptului de administraţie electronică la nivelul Municipiului Sibiu” şi se încadrează în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013 (POS CCE), Axa prioritară 3 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat şi public, Domeniul Major de Intervenţie 2 – „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice, Operaţiunea 1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar.

Proiect de 2.000.000 de lei

Implementarea acestui proiect a început în data de 28 august 2009, atunci când Primăria Sibiu a semnat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale un contract cu o durată de doi ani.  Valoarea totală a proiectului este de 2.079.428,82 din care 1.673.014,51 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile (97% din totalul cheltuielilor eligibile) şi 51.742,73 lei reprezintă contribuţia proprie a municipiului la cheltuielile eligibile (3% din totalul cheltuielilor eligibile). Valoarea cheltuielilor neeligibile este de 354.671,59 lei, reprezentând TVA-ul aferent costurilor eligibile.

Obiectivele proiectului:

  • Implementarea portalului extern, ca mijloc de accesare a serviciilor e-administraţie şi realizarea legăturilor între portal şi aplicaţiile din Primarie;
  • Actualizarea şi dezvoltarea soluţiei de plată electronică şi realizarea conexiunilor acesteia cu aplicaţia de taxe şi impozite şi portalul extern;
  • Implementarea de noi posibilităţi de lucru în format electronic, menite să eficientizeze activitatea la nivelul Primăriei.

Soluţia implementată va permite efectuarea de plăţi prin intermediul Internetului utilizând carduri bancare pentru toate categoriile de sume datorate bugetului local: impozite şi taxe locale, chirii, redevenţe concesiuni, amenzi etc. Soluţia web de plată electronică va fi accesibilă oricărui utilizator autentificat prin intermediul portalului Primăriei. Fiecare persoană interesată care doreşte să utilizeze aceste facilităţi va primi un nume de utilizator şi o parolă ce le va asigura protecţia datelor cu caracter personal.

Implementarea proiectului se realizează de către firma declarată câştigătoare în urma licitaţiei electronice deschise, organizată de Primăria Sibiu, şi anume S.C. Industrial Software S.R.L  în asociere cu S.C. Romtelecom S.A. şi S.C. Professional Management Solutions S.R.L.

Echipa care implementează proiectul din Primăria Sibiu a reuşit să finalizeze următoarele etape ale proiectului: recepţia echipamentelor şi licenţelor standard; instalarea infrastructurii; etapa de analiză pentru identificarea situaţiei existente şi a fluxurilor de lucru existente şi etapa de proiectare a sistemului.

În prezent proiectul se află în etapa de dezvoltare a aplicaţiilor informatice, care vor asigura funcţionarea sistemului, în baza specificaţiilor de proiectare.

Autoritatea de Management pentru POS CCE a aprobat cererile de rambursare solicitate de către Primăria Municipiului Sibiu, pentru proiectul „Implementarea conceptului de administraţie electronică la nivelul municipiului Sibiu”, sumele urmând să fi transferate în conturile Primăriei până la sfârşitul acestei luni.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...