Ora de Sibiu
Știri in direct
Conti 1

Vin din nou ajutoare pentru persoanele defavorizate din partea Uniunii Europene

102

Municipalitatea sibiană va organiza şi în această toamnă distribuirea ajutoarelor alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane defavorizate din România. Pe listele iniţiale figurează un număr total de 13.168 persoane din municipiul Sibiu.

Anul acesta vor fi distribuite un număr de şase produse alimentare: făină -14 kg/beneficiar, mălai – 7 kg/beneficiar, paste făinoase – 3,6 kg/beneficiar, zahăr – 1 kg/beneficiar, lapte praf -1 kg/beneficiar şi biscuiţi – 1,4 kg/beneficiar. Fiecare beneficiar va primi o cantitate totală de 29 de kg de alimente.

Categoriile de beneficiari vor fi aceleaşi ca şi în anii trecuţi:

1. Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună;

2. Şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj;

3. Persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

4. Familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (adică ajutor social)

Acţiunea de distribuire a produselor alimentare la nivelul municipiului Sibiu va fi asigurată de Primăria Municipiului Sibiu, Serviciul Public de Asistenţă Socială Sibiu, Serviciul Public Cantina Municipiului Sibiu şi Serviciul Public Poliţia Comunitară Sibiu. Alimentele vor fi distribuite din sediul Magazinului Bricomat din Sibiu, Şoseaua Alba Iulia, nr. 112.

Programul de distribuire urmează să fie făcut public

Data de începere şi programul distribuirii produselor alimentare se vor anunţa public, în funcţie de graficul de livrare stabilit de Consiliul Judeţean Sibiu. Distribuirea acestor alimente se va face în baza cărţii de identitate a beneficiarului. În cazul persoanelor care un se pot deplasa sau al minorilor, persoana care se prezintă în vederea ridicării produselor alimentare va prezenta în original cartea de identitate sau certificatul de naştere al minorului/beneficiarului şi cartea de identitate a persoanei care vine să ridice alimentele. Distribuirea produselor alimentare către familiile şi persoanele singure care beneficiază de ajutor social va fi asigurată de Cantina Municipiului Sibiu. În cadrul acţiunii de distribuire a acestor ajutoare din anul 2009 un număr de 10.700 de beneficiari au ridicat alimentele.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...