Vineri începe microstagiunea de toamnă la „Radu Stanca”

158

teatruTeatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu anunţă deschiderea microstagiunii de toamnă 2010. Timp de trei zile, în perioada 1 – 3 octombrie, vor fi prezentate la Sibiu cele mai noi patru producţii ale acestui început de sezon teatral.

Conceptul de microstagiune a devenit deja o tradiţie la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu. Evenimentul este organizat de două ori pe an, primăvara şi toamna, ca un maraton teatral la care sunt invitaţi importanţi critici de teatru din România.

Vineri vedem „Opinia Publică”

Programul microstagiunii din această toamnă este deschis vineri, 1 octombrie, ora 19:00 cu premiera spectacolului Opinia Publică în regia lui Cristian Theodor Popescu. Spectacolul – şedinţă cu publicul este o adaptare după textul omonim scris de Aurel Baranga în perioada comunistă şi prezintă o incursiune aproape antropologică prin care se reconstruieşte, cu mult umor şi cu seninătate, contextul social şi uman al acelor vremuri. Biletele pot fi cumpărate de la agenţia teatrală din Bvd. Nicolae Bălcescu de luni până sâmbătă între orele 11:00 – 18:00 sau oricând şi de oriunde online de pe www.sibfest.ro, iar în zilele de spectacol la spaţul de joc, cu 30 de minute înainte de ora de începere a reprezentaţiei.

Sâmbătă o piesă despre război

Programul microstagiunii continuă sâmbătă, 2 octombrie, la ora 17:00, cu premiera Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia în regia Ancăi Bradu. Spectacolul este o punere în scenă profundă şi apăsătoare a piesei lui Matei Vişniec şi prezintă atrocităţile războiului printr-o serie de scene monologate sau în dialog, cu accente poetice absurde sau surealiste. Spectacolul are loc la sala CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte. Seara de sâmbătă se continuă la ora 19:00 cu un spectacol de excepţie: Felii de Lia Bugnar cu Ofelia Popii. Producţia o aduce pe scenă pe Ofelia Popii, care interpretează cameleonic rolul a şapte personaje – şapte destine legate de moartea unui bărbat. Spectacolul este programat la sala mare a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Duminică vine Don Juan

Programul microstagiunii va fi închis duminică, 3 octombrie, cu premiera spectacolului Don Juan vine din război, regia Anca Bradu. Don Juan vine din război  este un spectacol răvăşitor despre iubire şi moarte ce se joacă la Hala Simerom, recent reamenajată ca o cafenea interbelică în care publicul este aşezat în mijlocul scenei şi invitat să servească băuturi de la bar. Spectacolul este programat pentru ora 19:00, iar plecarea se face din faţa teatrului la ora 18:30 cu autobuzele puse la dispoziţie gratuit de Tursib.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.