Tusea convulsivă reapare după 11 ani la Sibiu. Un copil de 5 ani infestat

0 115

tusea2DSP anunţă că a fost confirmat un caz de tuse convulsivă la un copil de 5ani  (nevaccinat) din Sibiu, cartierul Turnişor.

Copilul provine dintr-o familie de categorie socială defavorizată, care a refuzat vaccinarea la toţi cei 5 copii. Este primul caz de tuse convulsivă apărut după 11 ani fără cazuri confirmate în jud. Sibiu (ultimele 5 cazuri s-au înregistrat în anul 1999).  În acest context, toţi copiii nevaccinaţi corespunzător vârstei sunt în pericol de a contracta boala, de aceea se recomandă completarea vaccinării în cel mai scurt timp posibil, prin medicul de familie. Copiii neînscrişi la un medic de familie se vor prezenta pentru vaccinare la cel mai apropiat medic de familie din teritoriu.

Copiii din colectivitate, care nu sunt complet vaccinaţi, vor fi izolaţi la domiciliu 21 de zile de la ultimul contact cu un caz confirmat, sau pentru minim 5 zile de tratament antibiotic. „Se recomandă ca orice persoană cu tuse persistentă de cel puţin două săptămâni, sau copil sub un an cu episoade de apnee,  să se prezinte la medicul de familie, pentru precizare de diagnostic”, se arată într-un comunicat al DSP Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.