Traficanții arestați săptămâna trecută la Mediaș au fost eliberați cu Potra în frunte

1 204

descindere04 bMarți după amiază Curtea de Apel Alba Iulia a decis respingerea recursului DIICOT ca nefondat și a admis recursurile a 4 dintre inculpați. Horațiu Potra este și el printre cei eliberați.

”Curtea de Apel Alba Iulia a decis respingerea recursului DIICOT ca nefondat și a admis recursurile a 4 dintre inculpați cu privire la care a hotărât respingerea propunerilor de arestare preventivă pe 29 de zile, a dispus punerea de îndată în libertate și a stabilit măsura preventivă  a obligării de a nu părăsi țara pe o durată de 30 zile”, se arată într-un comunicat de presă al Curții de apel Alba Iulia.

Reamintim că săptămâna trecută au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare, în localităţile Sibiu, Mediaş, Blăjel şi Zagăr (Mureş), fiind ridicat haşiş, un kilogram de cannabis, instrumente de cântărire şi porţionare si o instalaţie artizanală pentru creştere artificială. Au mai fost găsite şi ridicate două pistoale, ambele cu cartuş pe ţeavă şi încărcător, două pistoale cu aer comprimat, un revolver, un pistol cu bile de cauciuc, două grenade defensive, încărcătoare, peste 100 de cartuşe de diverse calibre, o cutie cu 111 alice, o făclie pirotehnică cu lumină roşie şi două cutii cu câte 500 proiectile din aluminiu.

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul  S.C.C.O. Sibiu şi B.C.C.O. Alba-Iulia şi poliţoşti ai I.P.J. Sibiu, alături de jandarmi de la  I.J.J. Sibiu, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 16 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc.

Cannabis cultivat într-o fermă din Mureş

În fapt, din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2010, suspecţii au cultivat, preparat, deţinut, transportat şi comercializat, pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, cantităţi mari de canabis, obţinând venituri importante. Plantele de canabis erau cultivate la o fermă agricolă din comuna Zagăr, judeţul Mureş, aparţinând unei societăţi comerciale din Mediaş, având ca asociat pe liderul grupării, învinuitul P.H., cu dublă cetăţenie, română şi franceză. În cadrul fermei era amenajat un laborator clandestin de cultivare şi preparare a canabisului.

Arsenal de răzoi

La data de  29 septembrie a.c., au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare, în localităţile Sibiu, Mediaş, Blăjel şi Zagăr (Mureş), fiind ridicat haşiş, un kilogram de cannabis, instrumente de cântărire şi porţionare si o instalaţie artizanală pentru creştere artificială. Au mai fost găsite şi ridicate două pistoale, ambele cu cartuş pe ţeavă şi încărcător, două pistoale cu aer comprimat, un revolver, un pistol cu bile de cauciuc, două grenade defensive, încărcătoare, peste 100 de cartuşe de diverse calibre, o cutie cu 111 alice, o făclie pirotehnică cu lumină roşie şi două cutii cu câte 500 proiectile din aluminiu.

Cuţine şi arme militare

La percheziţii s-au mai găsit şase bastoane telescopice, un detector de metale, două teleobiective, trei staţii de emisie recepţie, trei binocluri militare, două telescoape, un dispozitiv de supraveghere, un baston cu electroşocuri, un dispozitiv cu electroşocuri şi un dispozitiv electric cu ultraviolete. Au mai fost ridicate şi 17 cuţite cu lame de 20-40 cm,  o sabie având lama de 50 cm,  patru săbii cu mâner de lemn,  şase spade, o macetă, o bardă, un girofar de culoare albastră, vopsea de camuflaj,  cătuşe, cagule, precum şi sume de bani in lei şi valută.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. ioana scrie

    cea mai incompetenta grupare este presa care nu fac altceva decat sasi vanda zerourile si sa incrimineze pe altii in afara de cunostinte de cauza si sa dea interpretari in a fixa omului de rand gandirea fixa ce o expun ei in randurile scrise in ziare…

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...