masina politieÎn urma investigaţiilor poliţiştilor specializaţi  în combaterea criminalităţii organizate din cadrul S.C.C.O. Sibiu – B.C.C.O. Alba, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Sibiu, trei tineri au fost arestaţi preventiv pentru trafic de persoane. Suspecţii au fost blocaţi în trafic de poliţiştii rutieri din Sibiu, în  timp ce intenţionau să transporte o tânără în Spania, în vederea practicării cerşetoriei.

La data de 4 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier Sibiu, au început cercetările cu privire la trei persoane (I.D, de 17 ani, P. Leonard, de 21 de ani, domiciliaţi în judeţul Ialomiţa şi R. Florin, de 39 de ani, din judeţul Galaţi), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane. În fapt, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în cursul zilei de 4 octombrie a.c., cei trei suspecţi au racolat o tânără de 18 ani, din judeţul Ialomiţa, după care au agresat-o şi forţat-o să se deplaseze, împotriva voinţei sale, în Spania, în scopul practicării cerşetoriei.

Poveste dramatică petrecută în Sibiu

În timp ce aceştia se aflau în municipiul Sibiu, pe traseul de plecare spre Spania, victima a reuşit să fugă de sub supravegherea suspecţilor şi s-a refugiat într-o staţie de alimentare cu combustibil, solicitând ajutorul angajaţilor unităţii comerciale şi al clienţilor care se aflau la acel moment în benzinărie. La scurt timp, victima a fost găsită de cei trei suspecţi, care, folosind forţa şi având un comportament violent, au reuşit să o ducă în maşina cu care se deplasau, demarând în forţă.

În acel moment, angajaţii societăţii au anunţat Poliţia, suspecţii fiind opriţi în trafic de către poliţiştii rutieri, pe DN 1, pe raza localităţii Miercurea Sibiului.

Reţinuţi de poliţie

În urma cercetărilor efectuate şi în baza probelor administrate în cauză, cei trei au fost reţinuţi de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru 24 ore. Ieri, 5 octombrie a.c., aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile a celor doi suspecţi majori şi pentru o perioadă de 19 zile pentru I. D., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, faptă prevazută şi pedepsită de art. 12 al.1 şi 2 lit.a din Legea 678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns