Viabilizarea Cartierului Tineretului gata abia în 2013

Primăria a băgat 21 de milioane de lei în acest obiectiv. Investiția finală este cifrată la peste 50 de milioane de lei.

Municipalitatea a demarat în anul 2006 o lucrare de foarte mare amploare, aceea de creeare a infrastructurii pentru Cartierului Tineretului. În proiectul de viabilizare a Catierului Tineretului, municipalitatea a asigurat introducerea reţelei de apă, a reţelei de canalizare menajeră şi pluvială, construirea şi punerea în funcţiune a trei staţii de pompare a apei şi crearea drumurilor. Societăţile care deţin reţelele de energie electrică şi gaz lucrează la introducerea reţelelor proprii şi conectarea abonaţilor.

„Viabilizarea acestui cartier este o lucrare mare şi ca amploare dar şi ca resurse financiare necesare. Cu toate acestea lucrările au mers bine şi am reuşit ca în mare să introducem reţelele de utilităţi şi să începem lucrul la amenajarea străzilor. Pe măsură ce tinerii îşi construiesc locuinţele vom reuşi şi noi să le asigurăm infrastructura stradală” a declarat primarul Klaus Iohannis. Pentru lucrările din acest cartier municipalitatea a alocat şi decontat din 2006 şi până în prezent suma de 21.385.001 lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la sfârşitul anului 2006, antreprenorul general al lucrărilor fiind SC Energie Termică SA.

Reţeaua de canalizare menajeră

Pe străzile Orhideelor, Landshut, Oslo, Klagenfurt, Aleea Michelangelo reţeaua de canalizare menajeră a fost deja executată iar staţia de pompare 3 este funcţională. Pe străzile Lisabona, Aleea Botticelli, Rubens, El Greco, Rembrandt, Picasso, Leonardo da Vinci, Viena, Roma, Marburg, Aleea Monet reţeaua de canalizare menajeră este executată iar staţia de pompare 2 care deserveşte această zonă a fost executată şi a fost pusă în funcţiune în luna decembrie 2009.

Reţeaua de canalizare pluvială

Aceasta este executată pentru străzile pe care s-a executat şi canalizarea menajeră. Reţeaua de apă este realizată până la albia pârâului Rosbach, unde se lucrează în prezent la subtraversarea pârâului. Această parte a reţelei de apă va fi deservită de staţia de pompare 1 care este în prezent în amenajare, lucrându-se la structura de rezistenţă. În ceea ce priveşte infrastructura stradală, constructorul a reuşit să finalizeze până la nivelul primului strat asfaltic străzile Orhideelor, Klagenfurth şi Oslo. În prezent se lucrează la sistemul rutier pe străzile Lisabona şi Deventer (tronsonul cuprins între strada Lisabona şi strada Ţiglari).

anul 2006cartierfostgazklagenfurtla pestelandshutleonardo da vincimaremichelangelomonetpicassoprezentviena
Comentarii (0)
Comentează