Panouri solare pentru apă caldă menajeră în instituțiile CJ Sibiu în valoare de 3,2 milioane lei

264

panou solarSpitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda,  Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Tineri  cu Handicap Tălmaciu, Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Tălmaciu şi Unitatea de asistenţă medico – socială Sălişte vor beneficia de un proiect de 3,2 milioane lei.

Finanțarea vine grație proiectului „Utilizarea energiei solare pentru prepararea apei calde menajere în instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Sibiu” – din cadrul „Programului de înlocuire sau de completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului”. ”Ieri s-a semnat contractul de finanţare nr. 835/N/11535 între Consiliul Judeţean Sibiu şi Administraţia Fondului de Mediu privind „Utilizarea energiei solare pentru prepararea apei calde menajere în instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Sibiu” – Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda,  Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Tineri  cu Handicap Tălmaciu, Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Tălmaciu şi Unitatea de asistenţă medico – socială Sălişte”, a explicat președintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, miercuri într-o conferință de presă.

Gata în vara viitoare

Contribuţia totală a Consiliului Judeţean Sibiu la acest proiect este de aproximativ 930.000 de lei, iar finanţarea nerambursabilă de la AFM este de 2,2 miloane lei. ”Termenul de finalizare al lucrărilor de amenajare pentru cele 4 locaţii este luna iulie a anului viitor. Montarea panourilor solare va contribui la reducerea facturii energetice a celor 4 instituţii, având un grad de utilizare de 98% şi o eficienţă medie anuală de 59 – 61%. Panourile solare vor fi executate cu tuburi vidate, lichid solar, schimătoare de căldură cu plăci, vase de stocare şi sistemul de racordare la instalaţiile existente de producere  a apei calde menajere”, a explicat Martin Bottesch, președinte la CJ Sibiu.

Economie de sute de mii de lei

În total la cele patru instituții vor fi montate un număr de 150 de panouri solare. La spitalul de psihiatrie economia anuală este peste 96.000 de lei la utilități. În total Consiliul Județean spune că se va face o economie de 200.000 de lei pe an la cele patru instituții. Amortizarea investiției este estimată a fi făcută între 15 și 19 ani.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.