Peste 3 milioane de euro pentru acoperişul bisericii Evanghelice. Udrea vine la Sibiu

1 160

biserica evanghelicaMinistrul Dezvoltării Regionale şi Turismului va participa mâine la semnarea a două noi contracte de finanţare nerambursabilă, cu o valoare totală de 34,5 milioane lei. Biserica Evanghelică primeşte 12 milioane de lei.

Reabilitarea, conservarea şi punerea în valoare a obiectivelor de patrimoniu turistic, fie ele cetăţi sau biserici sunt obiectivele finale ale acestor proiecte, finanţate prin domeniul major de intervenţie 5.1 al Programului Operaţional Regional. Semnarea contractelor de finanţare va avea loc în prezenţa domnului Simion Creţu, director general ADR Centru, precum şi a beneficiarilor acestor proiecte.

Se repară acoperişul în 40 de luni

Primul proiect se numește „Conservarea, protejarea şi punerea în valoare a monumentului patrimoniu naţional Biserica Evanghelică CA Sibiu prin restaurarea acoperişului clădirii”, beneficiar fiind Parohia Evanghelică din Sibiu. Valoarea totală a proiectului este de 12.442.166,11 lei, din care 9.615.095,65 lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată. Perioada de implementare a proiectului este de 40 luni, obiectivul acestuia fiind restaurarea clădirii Bisericii Evanghelice CA Sibiu, simbol al cetății medievale, în vederea conservării identităţii culturale şi istorice a oraşului şi pentru promovarea diversităţii culturale sibiene.

18 biserici fortificate primesc 22 milioane lei

Cel de-al doilea proiect ce va fi semnat, este depus spre finanţare de către Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice din România și se numește ”Tezaure Fortificate Redescoperite – Dezvoltarea durabilă a Regiunii Centru prin punerea în valoare a potențialului turistic al rețelei de biserici fortificate săsești din Transilvania”. Proiectul prevede restaurarea a 18 ansambluri de biserici fortificate din judeţele Alba, Braşov, Mureş şi Sibiu, având ca obiectiv general conservarea şi punerea în valoare a potenţialului ansamblurilor bisericilor fortificate unice din Transilvania, ca parte a tezaurului României şi ca puncte de atracţie turistică ale Regiunii Centru. Pe parcursul a 36 de luni, beneficiarul va investi o sumă totală de 22.062.696,52 lei, din care 16.593.282,31 lei sunt fondurile nerambursabile solicitate prin program.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Ion scrie

    Dna Udrea cu siguranta a facut cea mai buna treaba dintre toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.