Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu participă la Festivalul de Teatru Piatra Neamţ

0 156

teatruTeatrul din Sibiu anunţă participarea la Festivalul de Teatru Piatra Neamţ unde va prezenta spectacolul „Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia” în regia Ancăi Bradu.

Spectacolul Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia (r. Anca Bradu) va fi prezentat luni, 25 octombrie, la Festivalul de Teatru Pledez Pentru Tine(ri) de la Piatra Neamţ. Spectacolul este o punere în scenă profundă şi apăsătoare a piesei lui Matei Vişniec şi prezintă atrocităţile războiului printr-o serie de scene monologate sau în dialog, cu accente poetice absurde sau suprarealiste. Acest proiect este o coproducţie a Teatrului Naţional sibian şi a Centrului pentru Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS) din cadul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Din distribuţia spectacolului fac parte tinerele actriţe Veronica Arizancu şi Iulia Maria Popa. Sibienii care nu au avut încă şansa să urmărească acest spectacol o vor putea face, miercuri,  20 octombrie, ora 19:00 la Sala CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte din Bvd. Victoriei     nr. 5 – 7.

Peste 180 de spectacole în programul festivalului

Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ va avea loc în perioada 18 – 30 octombrie 2010. În acest an au fost vizionate 180 de spectacole din care juriul a selecţionat 24 pentru a fi prezentate în cadrul festivalului. Construit sub formă de concurs, pe două categorii: Şcoli de teatru (selecţioner Mihaela Michailov) şi Profesionişti (selecţioner Oltiţa Cîntec), festivalul se adresează atât studenţilor, cât şi tinerilor artişti (actori, regizori, dramaturgi), în vârstă de maxim 35 de ani. Fiind cea mai veche manifestare de profil din ţară, festivalul îşi propune să aducă în atenţia publicului spectacole de marcă ale peisajului naţional, realizate cu şi de către tineri artişti. Oferind un cadru propice pentru exprimarea, testarea, afirmarea şi promovarea tinerelor talente şi subsumându-se misiunii de a susţine tânăra generaţie, Festivalul de Teatru Piatra Neamţ este singurul festival de teatru profesionist din ţară care se adresează tinerilor artişti, inclusiv celor aflaţi la început de drum (Şcolilor de Teatru).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.