Spectacol aniversar la Casa de Cultură a Studenţilor din Sibiu

235

Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu invită toţi iubitorii de folclor la Aniversarea a 15 ani de activitate a Ansamblului Folcloric Ardealul.  Evenimentul va avea loc joi, 21 octombrie ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

Pentru a sărbători 15 ani de succese locale, naţionale şi internaţionale ale Ansamblului Ardealul, la spectacol au fost invitate două ansambluri folclorice de renume în acest domeniu: „Mărţişorul“ – Cluj-Napoca şi „Doina Timişului“ – Timişoara cărora li se vor alătura şi Ansamblul Folcloric „Ghiocelul“ –pepiniera Ansamblului Folcloric Ardealul. Cu acest prilej vor fi înmânate diplome şi premii de excelenţă participanţilor.

Ansamblu apreciat

Ansamblul Folcloric ARDEALUL al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu, condus de coregraful Ion Terchilă, a fost înfiinţat în ianuarie 1995 din dorinţa tinerilor sibieni de a purta în ţară şi în străinătate folclorul şi tradiţiile autentice specifice zonei Ardealul de Sud. Repertoriul este format din cântece şi jocuri atât din Mărginimea Sibiului, Valea Hârtibaciului, Valea Oltului, cât şi din celelalte zone folclorice ale ţării – Moldova, Oltenia, Banat. „Ansamblul Folcloric Ardealul a promovat de-a lungul întregii sale activităţi valorile folclorului românesc atât pe plan naţional cât şi pe scenele internaţionale.Acest spectacol aniversar este modul nostru de a le mulţumi şi de a le aprecia la scenă deschisă toate eforturile depuse până în prezent. Astfel invităm toţi iubitorii de folclor să ni se alăture la acest eveniment deosebit “, a declarat Cornel-Alin MACARIE, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi