Vescan expune “Carul cu boi” la Brukenthal. Medieşeanul a plătit 155.000 de euro pe tablou

1 141

car cu boi 1Joi, 21 octombrie, ora 13,  in Salonul de Muzica din Palatul Brukenthal, Sibiu, Piata Mare, nr.5 are loc evenimentul de predare cu titlu de imprumut a  celebrului tablou “Car cu boi”, de Nicolae Grigorescu, in vederea expunerii in Muzeul National Brukenthal.

Lucrarea a fost achizitionata pe data de 30 septembrie 2010 de catre domnul Mircea Simion Vescan, respectat om de afaceri roman din industria gaziera. Alaturi de Mircea Vescan, vor mai fi prezenti la eveniment domnul Varujan Vosganian, Prim-Vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, Directorul General al Muzeului National Brukenthal, Alexandru Baldea, Directorul casei de licitatii Artmark si Ioana Cristea, sefa Sectiei de Arta in cadrul Muzeului de Arta al Municipiului Bucuresti. Evenimentul va fi urmat de un cocktail in Salile Palatului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Tiberiu scrie

    „Mecena” al artelor ?…Urmeaza zona „lumpenproletariatului”,azile,orfani,manastiri ? Oricum,tineti-o tot asa! Nu ducem nimic dincolo ! Averea este doar desertaciune !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.