VIDEO – Ambulatorii reabilitate cu aproape 2,7 miloane lei la Spitalul de Psihiatrie

104

Ambulatoriile din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu vor beneficia de bani pentru investiţii în modernizare şi echipare. Fondurile nerambursabile sunt alocate prin Programul Operaţional Regional, în urma semnării contractului de finanţare a cererii depuse de Consiliul Judeţean Sibiu, pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu”.

Valoarea totală a proiectului este de peste 2,6 milioane lei, contractul fiind semnat de către domnul Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu şi domnul Simion Creţu, director general Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în prezența domnilor Ioan Banciu, vicepreședinte CJ Sibiu și dr. Canciu Mihai, directorul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”.

Modernizare în 16 luni

Proiectul depus la sediul ADR Centru prevede dezvoltarea sistemului de sănătate în domeniul psihiatric, în judeţul Sibiu, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor medicale oferite de Ambulatoriul integrat de psihiatrie adulţi, de Ambulatoriul integrat de psihiatrie şi neurologie copii şi de Ambulatoriul integrat de recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii. Reabilitarea, modernizarea şi echiparea acestor ambulatorii se va finaliza în termen de 16 luni. Prin proiect se vor realiza investiţii pentru refacerea instalaţiilor sanitare, electrice şi termice, vor fi executate lucrări de reparaţii ale clădirilor la exterior şi interior, precum şi pentru amenajarea de grupuri sanitare şi a unor cabinete medicale. De asemenea, fondurile REGIO vor fi utilizate pentru dotarea ambulatoriilor cu mobilier şi pentru dotarea cu echipamente de specialitate pentru investigaţii şi tratament, inclusiv pentru realizarea de facilităţi specifice pentru persoanele cu dizabilităţi. „Această cerere de finanţare este cea de-a doua contractată pe domeniul destinat investiţiilor în sănătate în judeţul Sibiu. Până acum, prin proiectele pregătite, ambulatoriile medicale din acest judeţ au reuşit să atragă fonduri de aproape 2 milioane euro, pentru a beneficia de creşterea calităţii serviciilor oferite”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi