Eitetsu Hayashi, Horia Andreescu și Orchestra Filarmonicii George Enescu maine seară la Sibiu

0 107

KAZUMIEitetsu Hayashi, cel mai bun solist de Taiko, va susține două concerte extraordinare împreună cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, dirijată de maestrul Horia Andreescu pe 20 octombrie, ora 19:00, la Sala Palatului din București şi pe 23 octombrie, ora 19:00 la Sala Thalia din Sibiu.

Eitetsu Hayashi, născut în 1952, este mezinul unei familii cu opt copii a unui călugăr budist din şcoala Shingon. A crescut ascultând muzica celor de la Beatles, iar în liceu deja bătea la tobe.Împreună cu un prieten şi-a făcut o trupă, dar pentru că nu avea suficienţi bani pentru a-şi cumpăra un set de tobe, exersa bătând cu beţele în cutii de carton. Mai târziu se va angaja ajutor part time la un temple budist.  “Din banii primiţi mi-am cumpărat cel mai ieftin set de tobe complet şi băteam într-un colţ al templului, ascultând muzică în acelaşi timp”.

În 1971 se alătură grupului de taiko Sado Ondekoza, un proiect care combină stilul de viaţă cazon cu lecţiile de taiko.

“Aveam nevoie de un impact asemănător cu cel al unei trupe rock, genul de impact care creează o frenezie în mulţime pentru ore în şir. De aceea am ajuns să ne antrenăm ca la maraton: ne trezeam în fiecare dimineaţă la 4, alergam 50-60 de kilometri, iar seara studiam la tobe”, spune artistul japonez.

Prețul biletelor variază între 50(respectiv 25 la Sibiu) și 180 (respectiv 105 la Sibiu) de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.