Estoril MotoGP: Stefan Bradl câștigă cursa clasei Moto2

0 331

Talmacsi si cadere Hernandez

Talmacsi a plecat din pole position și a terminat pe locul 8. Căderea lui Hernandez. Foto: Sebastian David

Moto2 – a doua clasă de concurs a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză. O cursă cu scântei, răsturnări de situație și multe căzături cauzate de suprafața udă a pistei, cursă în care campionul mondial al clasei a abandonat și pilotul german a luat laurii.

După cele 26 de tururi de pistă, primul care a trecut linia de finiș a fost pilotul german de la echipa Viessmann Kiefer Racing, Stefan Bradl. S-a dovedit, în final, că week-end-ul din Portugalia i-a priit, după ce rezultatele antrenamentelor libere l-au calificat pe locul 10 al grilei de start. Cu două tururi rămase, Bradl îi sufla în ceafă pilotului italian Andrea Baldolini (Caretta Yechnology Race Dept), pentru ca în ultima jumătate a ultimului tur de pistă să dea atacul final și să-și adjudece titlul de la Estoril.

Baldolini (start de pe locul 11) a terminat cursa pe locul doi iar Alex de Angelis (JIR Moto2 – start de pe locul 6) a închis podiumul.

Gabor Talmacsi (Fimmco Speed Up) a fost singurul pilot de la clasa Moto2 care a parcurs un tur de pistă în sesiunile de antrenamente sub un minut și 51 de secunde (1’50.916). El a condus ostilitățile la Estoril încă de vineri și a dovedit că se descurcă foarte bine pe o suprafață udă, mai ales când riscă alegerea anvelopelor. Cu ”pole-ul” asigurat, pilotul ungur a lăsat-o mai moale la warm up, având al 15-lea timp în cele 30 de minute de încălzire de duminică dimineață. A luat un start bun, dar pe parcursul celor 26 de tururi a pierdut poziție după poziție și a încheiat cursa pe locul 8.

Julian Simon (Mapfre Aspar) n-a ieșit pe pistă la antrenamentele de sâmbătă dimineață iar timpul lui de vineri a contat ca cel mai bun al doilea pentru poziționarea pe grila de start, cu 0.388 secunde după Talmacsi. Dar, se pare că niciun ocupant al primelor trei poziții ale grilei de star n-a reușit să-și mențină avantajul, Simon încheind cursa pe locul 12.

Campionul Mondial la această categorie, Toni Elias (Gresini Racing) a plecat de pe poziția a treia a grilei de start, n-a reușit să mențină ritmul cu plutonul primilor cinci dar a mers primele 15 tururi de pistă în primii zece. În turul al 16-lea a căzut și a abandonat cursa.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.