Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu participă la Festivalul Naţional de Teatru

0 181
Ofelia Popii
Ofelia Popii

Spectacolul „Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess” în regia lui Radu – Alexandru Nica va fi prezentat sâmbătă, 6 noiembrie, şi duminică, 7 noiembrie, la Bucureşti în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu este prezent şi în acest an în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru în cadrul secţiunii spectacole româneşti de top. După vizionarea a peste 100 de spectacole produse de teatrele din România în stagiunea 2009 – 2010, criticul de teatru şi directorul artistic al festivalului Cristina Modreanu a decis care dintre ele se vor putea mândri cu participarea la FNT. Unul dintre spectacolele invitate în acest an este producţia Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess în regia lui Radu – Alexandru Nica de la Teatrul Naţional sibian.  Spectacolul va avea loc sâmbătă, 6 noiembrie, ora 19.30, şi duminică, 7 noiembrie, ora 19.30 la Opera Naţională Bucureşti.

Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess a avut premiera pe 18 septembrie 2009, fiind nominalizat la premiile UNITER pentru categoria cel mai bun spectacol. „Reperele spirituale ne lipsesc atât de atroce astăzi, încât am avut impulsul irepresibil de a oferi spectacolul publicului ca pe un adjuvant de dragoste, mult prea absent în alimentaţia noastră sufletească.” a declara Radu – Alexandru Nica.

Festivalul Naţional de Teatru se desfăşoară la Bucureşti în perioada 30 octombrie – 7 noiembrie 2010. Ajuns în acest an la cea de-a XX-a ediţie, festivalul este un reper important al vieţii teatrale româneşti. Timp de nouă zile publicul va avea ocazia să urmărească cele mai bune spectacole din ţară şi din străinătate, dar şi producţii în premieră. Programul Festivalului Naţional de Teatru 2010 este completat de dezbateri, conferinţe, întâlniri, lansări de carte, filme despre teatru şi dans.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.