proiect educational stop violentei%28mare%29Serviciul Public de Poliţie Comunitară este iniţiatorul proiectului care doreşte să-i conştientizeze pe elevii sibieni din clasele V-VIII cu privire la riscurile care pot apărea în jurul şcolilor unde învaţă, precum şi modalităţile de a se feri de aceste riscuri.

Proiectul pune accent pe comunicarea dintre elevi şi reprezentanţii autorităţilor, în special poliţiştii comunitari. Un reprezentant al Poliţiei Comunitare însoţit de un agent comunitar în uniformă prezintă în cadrul proiectului mai multe teme de discuţie referitoare la pericolele care pot apărea şi cum să procedeze în cazul în care sunt agresaţi, le sunt cerute bunuri, taxă de protecţie şi alte asemenea.

Proiectul pilot s-a desfăşurat deja pentru 12 clase ale Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal pentru că această unitate a solicitat desfăşurarea unei astfel de acţiuni. Acesta se va derula şi în alte unităţi care vor dori să prezinte elevilor această platformă de prezentare interactivă, pentru a contribui la integritatea şi siguranţa elevilor.  Proiectul „Spuneţi stop violenţei” a debutat odată cu noul an şcolar şi se desfăşoară cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Join the Conversation

2 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Probabil tu esti un manelist suparat ca nu a venit guta in piata mare suficient de des….nu vad legatura intre primar, artmania si sport. Fiecare e liber sa aleaga ce fel de miscare face. Primaria a continuat pista de biciclete pana la zoo, sunt destule sali de fitness, pilates…chiar ai de unde alege. Nu te obliga nimeni sa fi sedentar, cu atat mai putin primarul!

  2. sunteti penibili.singura violenta in scoli este a celor care nu isi consuma energia.faceti sport terminatilor si dupa vedem daca mai aveti chef de violenta.primaria sibiu ar trebui sa investeasca mai mult in sport si mai putin in chefuri cu pletosi gen artmania si alte cazaturi bahice.primaria ar trebui sa atraga tinerii in salile de sport.RUSINE,PRIMAR SEDENTAR CU CREIER DE MAMALIGA.