VIDEO – O medieşeancă îl acuză pe magnatul Vescan că i-a băgat fiul în mormânt

389

vescanCotidianul Can Can anunţă că la doi ani de la moartea fiului său, într-un accident de muncă petrecut la o fabrică din Mediaș, Alexandrina Buzatu nu s-a resemnat. Nu acceptă nici acum că băiatul ei de 24 de ani a murit electrocutat și nimeni nu a fost găsit vinovat pentru asta. Din octombrie 2008 până acum s-a luptat în justiție, încercând să demonstreze că Mircea Vescan, acționarul majoritar al societății la care fiul său era angajat, este răspunzător de tragicul eveniment.

Mircea Vescan, omul de afaceri din Mediaș, are o avere estimată la 15 – 16 milioane de euro. Principala sursă de profit sunt afacerile cu gaz metan, el fiind acționar în mai multe firme din domeniu. Miliardarul a investit, în octombrie 2010, în artă. Recent, el a cumpărat, la licitație, cu 155.000 de euro, celebrul tablou „Car cu boi” pictat de Nicolae Grigorescu.

A făcut greva foamei

Încrezătoare în ancheta procurorilor, femeia a sperat până în ultima clipă că vinovații vor plăti. La începutul lui august 2009, verdictul dat de Parchet a căzut ca un trăsnet asupra ei: „Mortul este de vină”. Disperată, femeia în vârstă de 52 de ani a recurs la o formă extremă de protest: greva foamei. „Eu am aflat exact modul în care a murit fiul meu, carbonizat la 23.000 de volți, în timp ce procurorii au o cu totul altă versiune. Ei spun că fiul meu nu avea ce căuta în acea incintă. Băiatul meu primise sarcină de serviciu să curețe o hală dezafectată. Cer doar să i se facă dreptate”, spunea, anul trecut, Alexandrina Buzatu.

S-a dus în Germania să câștige bani

Parchetul a convins-o să renunțe la greva foamei după patru zile. „Mi-au spus că pot deschide proces în termen de cinci ani de la moartea copilului și că, pentru asta, am nevoie de un expert judiciar. Am găsit unul, dar mi-a cerut 80 de milioane de lei vechi”, spune Alexandrina Buzatu. De atunci, din august 2009, mama lui Andrei s-a trezit în fiecare dimineață cu un singur gând: să facă rost de bani pentru a putea redeschide procesul. S-a hotărât să plece în Germania, să muncească pentru bani mai mulți. Vineri a plecat. Alexandrina Buzatu sus­ține că fiul ei nu semnase nicio fișă de protecția muncii și că Vescan trebuia să știe că în acea hală dezafectată este curent electric. „Eu nu cred că și-ar trimite propriii copii acolo. Nu m-a primit niciodată în audiență”, spune mama îndurerată. Femeia îl acuză pe Vescan că a mituit anchetatorii pentru a da un verdict în favoarea sa. Coincidență sau nu, reprezentantul Inspecto­ra­­tului Terito­rial de Muncă Sibiu care a făcut ancheta la Armax Gaz este Ioan Tarcea, suspen­dat acum din funcție, fiind acuzat de DNA de luare de mită.

SURSA: CAN CAN

VEZI AICI IMAGINI VIDEO CU MĂRTURIA ALEXANDRINEI BUZATU ŞI ÎNTREAGA POVESTE!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.