autostrada transilvania1Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va plăti despăgubiri de 200 milioane de lei pentru expropierea a 4.431 de imobile, cu o suprafaţă totală de 730 de hectare, pentru autostrada dintre Orăştie şi Sibiu.

Din suprafaţa totală a imobilelor, aproximativ două hectare reprezintă curţi şi construcţii, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de MTI.

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin MTI, respectiv 170 milioane de lei din fonduri de coeziune alocate pentru anul 2011 şi 30 milioane lei din aceleaşi fonduri, dar din bugetul pe 2010. MTI va vira suma necesară despăgubirilor în termen de cel mult 30 zile de la data solicitării acesteia, într-un cont bancar deschis pe numele CNADNR, în vederea efectuării plăţii.

Amplasamentul lucrării străbate trei judeţe, respectiv Hunedoara, Alba şi Sibiu. Tronsonul dintre Sibiu şi Orăştie va avea o lungime de 82 de kilometri, nouă noduri rutiere şi necesită o investiţie de peste două miliarde de lei.

Comentariul meu

Lasă un răspuns