Exproprierile pentru autostrada Orăştie – Sibiu costă 200 milioane de lei

0 146

autostrada transilvania1Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va plăti despăgubiri de 200 milioane de lei pentru expropierea a 4.431 de imobile, cu o suprafaţă totală de 730 de hectare, pentru autostrada dintre Orăştie şi Sibiu.

Din suprafaţa totală a imobilelor, aproximativ două hectare reprezintă curţi şi construcţii, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de MTI.

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin MTI, respectiv 170 milioane de lei din fonduri de coeziune alocate pentru anul 2011 şi 30 milioane lei din aceleaşi fonduri, dar din bugetul pe 2010. MTI va vira suma necesară despăgubirilor în termen de cel mult 30 zile de la data solicitării acesteia, într-un cont bancar deschis pe numele CNADNR, în vederea efectuării plăţii.

Amplasamentul lucrării străbate trei judeţe, respectiv Hunedoara, Alba şi Sibiu. Tronsonul dintre Sibiu şi Orăştie va avea o lungime de 82 de kilometri, nouă noduri rutiere şi necesită o investiţie de peste două miliarde de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.