Cisnădioara și Sibielul printre fruntașe în topul celor mai ieftine terenuri din zonele turistice

0 265

cisnadioaraTopul, realizat în funcţie de preţul solicitat de proprietari, include terenuri pretabile pentru o investiţie turistică, pensiune sau chiar un complex, amplasate în zone cunoscute pentru potenţialul lor. Pentru fiecare zonă a fost calificată o singură ofertă.


Primul loc în clasament îl ocupă comuna Neagra Şarului, amplasată la 12 kilometri de Vatra Dornei, unde preţul pentru un metru pătrat de teren este de 4,3 euro. Preţul este acelaşi indiferent de suprafaţa terenului scos la vânzare.

Următoarele două zone montane din top sunt Râşnov, unde preţul unui metru pătrat de teren intravilan este de aproape zece euro, şi Gura Râului, unde proprietarii solicită zece euro pe metru pătrat de teren. Astfel, un teren de 828 de metri pătraţi în Râşnov costă 8.000 de euro, iar zona are potenţial turistic ridicat, fiind în apropiere de Cetatea Râşnovului, Postăvaru şi Piatra Craiului.

364 gura rauluiIeftin în Mărginime

În comuna Gura Râului, cu 19.000 de euro poate fi achiziţionat un teren de 1.900 de metri pătraţi. Terenul este situat într-o zonă cu pensiuni şi are deschidere la Drumul Judeţean 106. Pe locul patru în top se situează Cisnădioara (judeţul Sibiu), unde preţul pe metru pătrat de teren este de 13 euro, zona fiind urmată de Izvoru Muntelui (judeţul Neamţ) şi Sovata (judeţul Mureş), unde tariful urcă la 15 euro. La Sovata, terenul scos la vânzare are o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi, este amplasat în apropierea staţiunii şi poate poate fi utilizat pentru construcţia unui complex turistic.

Potrivit clasamentului, zonele turistice montane cu preţuri mai ridicate la terenuri intravilane sunt Sibiel (judeţul Sibiu), Bran şi Moeciu de Sus (judeţul Braşov), precum şi Breaza (judeţul Prahova), unde preţul pe metru pătrat variază între 23 şi 30 de euro pe metru pătrat.


Sibiel 01Prețuri accesibile la Sibiel

În localitatea Sibiel, preţul unui metru pătrat de teren este de 23 de euro. Terenul respectiv are o suprafaţă totală de 6.000 de metri pătraţi şi este pretabil pentru construcţia unei case de vacanţă sau a unei pensiuni.

În Bran şi Moeciu de Sus, tariful creşte la 25 de euro pe metru pătrat, iar în Breaza o parcelă de teren în zona centrală a localităţii costă 30 de euro metrul pătrat. Terenul, cu un front stradal de 27 metri, are toate utilităţile şi acces la drum pietruit.


Piață în cădere liberă

În primele zece luni, preţurile terenurilor în România au scăzut cu până la 66%, acest segment fiind în continuare cel mai atins de criza imobiliară, potrivit imobiliare.ro. Cele mai afectate sunt terenurile intravilane aflate în localităţile din apropierea marilor oraşe, unde a avut loc şi cea mai mare creştere în perioada de boom. Judeţele cu cele mai mari scăderi ale preţului de strigare sunt Timiş (-66%), Iaşi (-54%) şi Cluj (-50%). În localităţile din judeţul Braşov, preţul a scăzut cu aproape 33%, iar în judeţul Constanţa, declinul a fost de 30%.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.