Ora de Sibiu
Știri in direct

Şomajul scade la 5,73 la sută în judeţul Sibiu. Sunt peste 10.600 de şomeri în total

117

La sfârşitul lunii octombrie erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 10.636 şomeri, din care 4.564 femei, rata şomajului înregistrând valoarea de 5,73%. Faţă de sfârşitul lunii anterioare numărul şomerilor înregistraţi a scăzut cu 275 persoane iar rata şomajului a înregistrat o diminuare cu 0,1 puncte procentuale.

În profil teritorial, pe zone, situaţia se prezintă astfel: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu – 4.666 persoane, ALOFM Mediaş – 2.877, Unitatea Locală Avrig –611, Unitatea Locală Agnita – 1.282, Punctul de lucru Dumbrăveni – 850 şi Punctul de lucru Cisnădie –350 şomeri înregistraţi. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale 3.622 sunt muncitori, 1762 persoane cu studii medii şi 888 persoane cu studii superioare. Din totalul şomerilor 6.272 sunt beneficiari de indemnizaţii şi 4.364 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al grupelor de vârstă cele mai multe persoane (2.915) au între 40-50 ani, urmează grupa de vârstă 30-40 ani cu 2.793 şomeri înregistraţi, iar cei mai puţini şomeri (790) au peste 55 ani; de asemenea, din punct de vedere al mediului de provenienţă 5.603 aparţin mediului urban în timp ce 5.033 provin din mediul rural.

Peste 750 de noi angajaţi

În cursul lunii octombrie  un număr de 749 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenţie, din care 590 şomeri s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu, 40 persoane s-a angajat în urma absolvirii cursurilor de formare profesionala organizate de CFPA Sibiu,  iar 1 şomer a fost încadrat prin stimularea mobilităţii forţei de muncă. De asemenea 67 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului, 9 absolvenţi au beneficiat de prima de incadrare, iar 1 persoana a beneficiat de consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitaţi.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...