martorele tacuteLa iniţiativa A.L.E.G., 1500 de femei din Sibiu vor primi o dată cu produsele Avon şi informaţii legate de serviciile de terapie şi suport pentru combaterea violenţei în familie. 135 de femei agresate de partener au solicitat eliberarea  unui certificat medico-legal în 2010.

Acţiunile organizaţiei sibiene au loc în contextul unei campanii  la nivel mondial ce se desfăşoară în fiecare an, timp de 16 zile, între 25 noiembrie şi 10 decembrie. Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen – A.L.E.G. din Sibiu, în parteneriat cu TRANS AGAPE şi AVON, desfăşoară în această perioadă o campanie prin care atrage atenţia asupra faptului că violenţa în familie nu trebuie tolerată.

Hrăneşte-ţi familia cu pâine, NU cu violenţă!

Acesta va fi mesajul care va ajunge zilnic, o dată cu pâinea, pe masa a 5000 de locuitori ai judeţului Sibiu, începând din data de 25 noiembrie.  Acţiunea se desfăşoară prin firma de panificaţie Trans Agape, care a fost de acord ca pâinea produsă în această perioadă să includă pe ambalaj o etichetă cu informaţii de interes social. În total peste 80.000 de oameni vor afla unde se pot adresa pentru sprijin în combaterea  violenţei în familie. “Oamenii nu mai reacţionează la pliante şi fluturaşi, aşa că ne-am gândit la o altfel de campanie şi am ales pâinea pentru că este un simbol al grijii pentru familie, dar şi produsul zilnic cel mai consumat de români.  Suntem recunoscători firmei Trans Agape că au fost atât de deschişi la ideea campaniei” spune Camelia Proca, Director A.L.E.G. Bărbaţii  sunt un public ţintă important pentru această campanie.

Campanie inedită de la Avon

La iniţiativa A.L.E.G., 1500 de femei din Sibiu vor primi o dată cu produsele Avon şi informaţii legate de serviciile de terapie şi suport pentru combaterea violenţei în familie. Violenţa traumatizează atât victima, cât şi copiii care sunt martori la violenţă între părinţi. Pentru schimbare e nevoie de sprijin, dar şi de curaj: curajul de a vorbi şi de a nu mai ascunde urmele în speranţa că lucurile se vor schimba de la sine.

25 noiembrie – Seară de veghe pentru Martorele Tăcute

Tot în cadrul acestei campanii, A.L.E.G. va organiza o seară de veghe pentru Martorele Tăcute, pe data de 25 noiembrie.  Martorele Tăcute sunt 9 siluete roşii ce reprezintă simbolic femei care şi-au pierdut viaţa din cauza violenţei în familie. Fiecare siluetă va avea inscripţionată povestea unui caz din judeţul Sibiu. Conform Institutului de Medicină Legală din Sibiu,  135 de femei agresate de partener au solicitat eliberarea  unui certificat medico-legal în 2010. Multe femei îndură însă violenţa în tăcere şi cazurile lor rămân necunoscute până când e prea târziu.  ALEG aşteaptă sibienii la o seară de veghe pentru martorele tăcute pentru  a sublinia că violenţa în familie nu e o simplă poveste, că ea poate fi fatală.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns