Ministrul Administraţiei şi Internelor, Procurorul general al României şi noul Inspector general al Poliţiei, combat evaziunea fiscală la Sibiu

0 87

foto 001 wbMinistrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a participat la Sibiu, la întâlnirea regională cu tema „Combaterea fenomenului evaziunii fiscale şi contrabandei, în lumina noilor prevederi legislative. Modalităţi practice de recuperare a sumelor prin care bugetul statului a fost prejudiciat”.

La întrevedere au luat parte procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kövesi, prim adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, directorul general al DGIPI, Ştefan Pop, directorul general al DGA, Arion Ţigănaşu Jănică şi Liviu Popa, inspector general al Poliţiei Române. „ Am vrut să mă asigur că această întâlnire este funcţională şi, în urma discuţiilor ce au avut loc astăzi, s-a dovedit acest lucru. Am recomandat tuturor angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor să se implice mai mult şi să colaboreze mai bine cu toţi ceilalţi parteneri pentru a combate corupţia din România. Suntem pe un drum bun pe care va trebui să îl dezvoltăm în perioada următoare”, a precizat, în conferinţa de presă susţinută cu acest prilej, ministrul Traian Igaş.

Seminar de două zile

La rândul său, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a apreciat că întâlnirea regională are rolul „de a identifica problemele care apar în aplicarea legii şi a identifica soluţii comune, dar are şi rolul de pregătire profesională pentru procurorii şi poliţiştii care participă la acest eveniment”.  În perioada 25-26 noiembrie, la Sibiu, se desfăşoară o întâlnire între reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Public şi Serviciului Român de Informaţii, fiind dezbătută tema combaterii evaziuni fiscale şi contrabandei, modalităţi de întărire a cooperării între instituţiile de aplicare a legii cu atribuţii în domeniu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.