bocâLiderul liberalilor crede că unul din cele mai importante obiective de investiţii din fonduri ISPA şi fonduri guvernamentale, în judeţul Sibiu, centura Sibiului riscă să fie „confiscată” politic de PDL.

„Centura Sibiului este a tuturor sibienilor. Despre centura ocolitoare noi vorbim din anul 2001, când a fost semnat memorandumul de Finanţare ISPA între Guvernul României şi Comisia Europeană. Sibienii nu ar fi avut centură pe 1 decembrie 2010, dacă guvernul liberal, condus de Călin Popescu Tăriceanu, cu ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, nu ar deblocat lucrările. Toată lumea şi-a adus contribuţia la centura ocolitoare, toate guvernele din 2001 până în 2010. Este inadmisibil ca de Ziua Naţională, să fie politizată de PDL şi centura Sibiului. Faptul că nu au fost invitaţi la inagurare preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului Sibiu, reprezentanţii conducerii administraţiei publice locale sibiene, de la PNL, FDGR şi PSD, arată clar că domnii de la PDL, mai ales domnul prefect nu au dorit decât să îşi asume nişte merite pe care nu le au în totalitate. Mă bucur că doamna Raluca Turcan, domnul Ion Ariton şi domnul Cornel Ştirbeţ au reuşit să se afişeze public după mai bine de un an, tocmai la inaugurarea centurii Sibiului, dar aceştia trebuie să ştie că nu sunt singurii sibieni, parlamentari sibieni, care au aşteptat finalizarea centurii. Dacă nu era Ludovic Orban nu se dezamorsa situaţia cu Todini şi nu se ajungea să se semneze contractul de execuţie cu un alt constructor, consorţiul Max Boegl – Geiger – Comtram. Eu sper ca această lucrare să fie bine executată şi să ne bucurăm de ea nu doar doi ani cât este în garanţie, ci mult mai mulţi ani” a spus Mircea Cazan într-o conferinţă de presă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. mai tisti-bisti,te-ai trezit si tu!tu ce faci ,nu politizezi cand spui ca Orban a dezamorsat situatia cu Tondini?cine a fost reprezentantul lui Tondini?Nu cumva un liberar de al vostru care a pus ,prin prestatia lui jalnica(la Tuluc ma refer)in pericol chiar continuarea centurii?Iar Orban n-a alocat nici un leu pentru continuarea lucrarilor!Iar acum vi tu,un nimeni,un O barat sa vorbesti.Este evident ca centura va ajuta enorm Sibiul,este evident ca nu trebuie politizat evenimentul,dar nici nu trebuie sa nu se recunoasca meritele celora care au reusit terminarea acesteia.Iar tu ar trebui sa-ti vezi de treaba …daca ai si cand vei face ceva pentru Sibiu vei putea astepta sa fi felicitat!!

  2. cel putin astia or facut ceva pentru sibiu,se vede ceva in urma lor au putut aduce in sibiu fondurile necesare pentru aceasta centura mult dorita de toti sibienii.au rezolvat o problema de necesitate majora pentru sibiu,bravo lor