GALERIE FOTO: Duelul maeștrilor arcași s-a încheiat duminică la Sibiu

0 216

gigi puscaPrimul campionat de tir cu arcul desfășurat vreodată la Sibiu s-a încheiat ieri dimineaţă, la poligonul Wild West Saloon de pe strada Treboniu Laurean, nr. 2-4. Peste 40 de sportivi din 10 cluburi din țară au luat startul în acest campionat, organizat de clubul Aktiv din București și clubul Vektor din Sibiu, sub patronajul Federației Române de Tir cu Arcul.

Concurenții au fost împărțiți în trei divizii. La startul divizie compound, considerată cea mai spectaculoasă, au luat startul doar bărbați în timp ce la recurve (arcul utilizat la olimpiade) și arc tradițional femeile și-au putut măsura măiestria cot la cot cu bărbații. Competiția a început vineri, cu un antrenament oficial și o ședința tehnică, conduse de arbitrul Victor Stănescu, unul dintre cei trei arbitri internaționali ai României în această disciplină. Sâmbătă au avut loc calificările la toate cele trei divizii, ultima zi de competiție fiind rezervată finalelor. Archery Masters Trophy a adunat la Sibiu sportivi clasați pe primele cinci locuri la diverse competiții naționale, fiind practic o întâlnire a celor mai buni arcași profesioniști ai României. „A fost un concurs al celor mai buni trăgători cu arcul din țară. Sibiul este o alegere ideală pentru asemenea competiții, pentru că este extrem de accesibil, fiind în centrul țării. Ne-a făcut mare plăcere să venim aici”, spune Doru Dănileț, președintele clubului Aktiv din București.

Finală echilibrată

Cea mai disputată competiție, cea la arc compound i-a adus față în față pe Mugur Nicu, actualul campion național și pe Gigi Pușcă, campion olimpic la juniori și multiplu medaliat la competițiile naționale. Cei doi s-au duelat cot la cot până în finala mare, unde Gigi Pușcă a câștigat la doar 3 puncte diferență titlul de campion al Archery Masters Trophy, într-o finală extrem de echilibrată. Campionul turneului de la Sibiu a acumulat în finală 116 puncte din 120 posibile.

Săgeată de departajare la recurve bărbaţi

Competiție strânsă a avut loc și la divizia recurve bărbați, unde medalia de aur a fost decisă după o săgeată de departajare. Alex Popescu și Răzvan Marcu aveau fiecare 114 puncte la finalul celor patru runde de câte trei săgeți iar arbitrul a dictat o săgeată de departajare pentru a stabili câștigătorul. Alexandru Popescu a reușit un 10 curat în timp ce oponentul său a trimis săgeata în cercul de 9 puncte și a trebuit să se recunoască învins. „Ne bucurăm nespus de mult că am reușit să contribuim la organizarea primului concurs de tir cu arcul în Sibiu. Sper ca sibienii să prindă gustul acestui sport minunat. Au fost trei zile de concurs extrem de palpitante și cu siguranță nu va fi ultima competiție de acest gen ce va fi organizată în Sibiu”, spune Despina Miron, președintele clubului Vektor. Concursul de la Sibiu a fost primul concurs al Federației Române de Tir cu arcul ce a avut premii în bani, fiind oferite de sponsorul principal al competiției, TransEuropa.[nggallery id=644]

Câștigători:

Recurve bărbați:

Locul I: Alex Popescu

Locul II: Răzvan Marcu

Locul III: Viorel Habian

Recurve femei:

Locul I: Oana Trufin

Locul II: Alina Forray

Locul III: Elena Gheorghiță

Compound bărbați:

Locul I: Gigi Pușcă

Locul II: Mugur Nicu

Locul III: Radu Rădoi

Tradițional bărbați:

Locul I: Eugen Gomboș

Locul II: Valentin Micu

Locul III: Horia Moraru

Tradițional femei:

Locul I: Iulia Nicolescu

Locul II: Daniela Niță

Locul III: Oana Anghelache

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.