Dan Herciu şi Mihai Curteanu au lansat Joi, 9 decembrie 2010, începând cu  orele 17, cele două cărţi „Taxa pe viciu” şi „Camiku” aparţinând colecţiei „Raftul de poezie” de la Editura A. T. U., coordonată de Mihai Curtean.

Volumele apărute până acum în această colecţie sunt „Instincte canibalice” de Liviu Ofileanu, „Sub via fiinţei plâng strugurii” de Ioan Barb, „Ochelarii mamei mari” de Niu Herişanu, „Picătura de infinit” de Ioan Barb, „Taxa pe viciu” de Dan Herciu şi „Camiku” de Mihai Curtean. Evenimentul a fost susţinut de Asociaţia Artgothica Sibiu şi Atrium Cafe. Autorii publicaţi în colecţia Raftul de poezie a editurii sibiene au primit aprecieri şi din partea criticii literare:

Cornel Ungureanu despre Ioan Barb: „Poezia aspră a lui Ioan Barb, mizând pe vârtejurile unor vocabule ale antipoeziei, pe exploziile unor versuri în care contestaţia angajează atât eroul liric cât şi posibilul său discurs, pe direcţia unui expresionism ardelean încercat de demult de afinii lui Aron Cotruş, numeşte o tradiţie a scrisului transilvan din care nu lipsesc rugăciunea, invocaţia, rictusul energiilor dezlănţuite.”

Irina Petraş despre Dan Herciu: „Dan Herciu îşi joacă perfect ritmurile şi cadenţa, relaţia sa cu textul e liberă şi netensionată, dar şi inducătoare de nelinişti. Ca în «jam-session»-urile lui Jack Kerouac, de pildă, versurile sunt monotone şi surprinzătoare în chiar aceeaşi clipă, naive cu tâlc, precum refrenele de jazz, improvizate cu schepsis. Libertatea lor are o undă de disperare în fundal, căci angoasa stă la pândă.”

Dan Ioan Bogdan despre Niu Herişanu: „Niu Herişanu este un admirabil şi un curajos, fidel pasiunilor sale şi lumii în care bântuie agăţându-şi de sine cu nonşalanţă, într-un firesc exerciţiu, creaţiile sale. Aflat la al treilea volum de versuri, autorul (nu spun poetul pentru că Niu este în aceeaşi măsură sculptorul, ceramistul, graficianul) ciopleşte, modelează, pictează în versurile sale o realitate aflată la îndemâna fiecăruia din noi, plimbându-ne printr-o lume pe care o ştim, o simţim şi pe care o atingem.”

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns